Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε Ρωσία και Κίνα στρέφεται το Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους εναντίον του

Σε Ρωσία και Κίνα στρέφεται το Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ σκληραίνουν τη στάση τους εναντίον του
«Η χρήση σκληρών γραμμών εναντίον του Ιράν δείχνει ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για μεγαλύτερη πίεση στο Ιράν, κυρίως δίνοντας ώθηση στους Ισραηλινούς  και τη Σαουδική Αραβία» δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
Το Ιράν θα πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς με τη Ρωσία και την Κίνα για να αντιμετωπίσει τη σκληρότερη στάση των ΗΠΑ, που αναμένεται μετά το διορισμό του John Bolton από τον Αμερικανού πρόεδρο Donald Trump ως συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του ιρανικού Κοινοβουλίου σήμερα (24/3/2018).
Ορισμένοι αναλυτές εκλαμβάνουν το διορισμό του Bolton ως ένα ακόμη «καρφί στο φέρετρο» της συμφωνίας της εποχής Obama μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων για τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης, που έχουν ήδη τεθεί σε σοβαρή αμφιβολία από τον ίδιο τον Trump.
«Οι Αμερικανοί πιέζουν για σκληρότερες πολιτικές έναντι της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και πρέπει να ενισχύσουμε τις θέσεις μας προς την Ανατολή, ιδιαίτερα την Κίνα και τη Ρωσία», ανέφερε ο Alaeddin Boroujerdi, επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Κοινοβουλίου, στο πρακτορείο ISNA.
«Η χρήση σκληρών γραμμών εναντίον του Ιράν δείχνει ότι οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για μεγαλύτερη πίεση στο Ιράν, κυρίως δίνοντας ώθηση στους Ισραηλινούς  και τη Σαουδική Αραβία» δήλωσε ο Boroujerdi, αναφερόμενος στο Bolton, ο οποίος θεωρείται ευρέως ένα φιλοισραηλινό «γεράκι» στη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρει το Reuters.
Το Ιράν καταδίκασε τις κατηγορίες και τις κυρώσεις των ΗΠΑ που απαγγέλθηκαν εναντίον εννέα στελεχών και μιας ιρανικής εταιρείας για φερόμενη προσπάθεια να επιτεθούν διαδικτυακά σε εκατοντάδες πανεπιστήμια παγκοσμίως, δεκάδες επιχειρήσεις και τομείς της αμερικανικής κυβέρνησης εξ ονόματος της κυβέρνησης της Τεχεράνης.
Ο εκπρόσωπος του Ιράν, Bahram Qasemi, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν «προκλητική, παράνομη και χωρίς βάσιμους λόγους και άλλο σημάδι της εχθρότητας των αμερικανικών κυβερνώντων κύκλων προς το ιρανικό έθνος», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Η Αμερική σίγουρα θα αποτύχει στην πρόληψη της επιστημονικής ανάπτυξης του ιρανικού λαού μέσω κυρώσεων», σημείωσε ο Qasemi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης