Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα πρόκληση της Τουρκίας - Σχεδιάζει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Νέα πρόκληση της Τουρκίας - Σχεδιάζει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου
To ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με 15 πλοία παρακολουθεί τις σχετικές κινήσεις και το ερώτημα είναι, εάν η Άγκυρα προχωρήσει στις προκλήσεις αυτές
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία.
Με μία πρωτοφανή πρόκληση, ανήμερα της εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου, η Τουρκία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει  άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο, υλοποιώντας την Navtex που εξέδωσε στα τέλη Φεβρουαρίου 2018, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Να σημειωθεί ότι, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με 15 πλοία παρακολουθεί τις σχετικές κινήσεις και το ερώτημα είναι, εάν η Άγκυρα προχωρήσει στις προκλήσεις αυτές.  
 «Η ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων αφορά συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την ηττημένη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Ιταλία και τους συμμάχους και δεν περιλαμβάνει την Τουρκία» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αντικρούοντας τις ανιστόρητες θεωρίες περί γκρίζων ζωνών.
«Έτοιμοι να απλώσουμε το χέρι και να μας ενώνει. Έτοιμοι όμως και να υπερασπιστούμε ανά πάσα στιγμή όπως μας το θυμίζει κι η αυριανή επέτειος της 25ης Μαρτίου, τα σύνορά μας, την κυριαρχία μας, το έδαφός μας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία και της ΕΕ και αυτό φάνηκε καθαρά από τον λόγο για τον οποίο είχαμε αυτήν την απόφαση» σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης