Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ εναντίον των πυροβόλων όπλων

tags :
Μεγάλες  διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ εναντίον των πυροβόλων όπλων
Περισσότερες από 800 διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί στο πλαίσιο αυτής της «Πορείας για τις Ζωές μας» στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες
Διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ εναντίον των πυροβόλων όπλων πραγματοποιήθηκαν σήμερα (24/3/2018) με αφορμή τις αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία.
Στην Ουάσινγκτον, μια ανθρωποθάλασσα κατέκλυσε τις λεωφόρους μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου.
Μισό εκατομμύριο έφηβοι και ενήλικοι, σύμφωνα με τους οργανωτές, με βασικό σύνθημά τους «Ποτέ ξανά», όπως αναφέρει το Reutes
Περισσότερες από 800 διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί στο πλαίσιο αυτής της «Πορείας για τις Ζωές μας» στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες.
Στη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Σικάγο, το Σεν Πολ της Μινεσότας, τη Βαλτιμόρη, τη Βοστόνη, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, πολλές χιλιάδες είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το απόγευμα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο κίνημα που ξεκίνησε αυθόρμητα, μετά τη σφαγή 17 μαθητών και εκπαιδευτικών στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στο Πάρκλαντ της Φλόριντας, στις 14 Φεβρουαρίου.
Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης στο Λονδίνο, τη Στοκχόλμη και αλλού.
Η δυνατότητα να φέρουν όπλο θεωρείται από εκατομμύρια Αμερικανούς ως συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμά τους, εξίσου θεμελιώδες με την ελευθερία της έκφρασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης