Διεθνή

Financial Times: Η χειρότερη εβδομάδα τα τελευταία δύο χρόνια για τις μετοχές στις ΗΠΑ

Financial Times: Η χειρότερη εβδομάδα τα τελευταία δύο χρόνια για τις μετοχές στις ΗΠΑ
Mια ταραχώδη εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από φόβους εμπορικού πολέμου, αυστηρότερη νομισματική πολιτική και το σκάνδαλο χρήσης δεδομένων από το Facebook
Tη χειρότερη εβδομάδα τα τελευταία δύο χρόνια είχαν οι αμερικανικές αγορές , καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική αναταραχή στο Λευκό Οίκο απειλεί την άνθηση της Wall Street των τελευταίων χρόνων, τονίζουν σε δημοσίευμά τους οι FinanciaL Times.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 2,1% την Παρασκευή (23/3/2018), ολοκληρώνοντας μια ταραχώδη εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από φόβους εμπορικού πολέμου, αυστηρότερη νομισματική πολιτική, σκάνδαλο χρήσης δεδομένων από το Facebook και την αβεβαιότητα, που προκαλείται από την πολιτικής της κυβέρνησης Trump.
Ο συνδυασμός των γεγονότων αμφισβήτησε τους πυλώνες της προτεραίας κατάστασης: παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, τo χαμηλό κόστος δανεισμού και φαινομενικά ακόρεστη ζήτηση για μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής ανάπτυξης,  επισημαίνουν οι Financial Times.
Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow Jones κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειές τους από την εβδομάδα της 8ης Ιανουαρίου.
«Στην  αγορά προκαλεί τρομακτικό άγχος η απόφαση της κυβέρνησης Trump  να παίξει πόκερ στο εμπόριο», δήλωσε ο Matthew Bartolini, επικεφαλής ερευνών στο SPDR Americas του State Street Global Advisors.
«Αυτό που τροφοδότησε πραγματικά την επιστροφή της αγοράς το 2017 ήταν η ιδέα της συντονισμένης παγκόσμιας ανάπτυξης.
Όσο αυξάνεται η πιθανότητα ενός παρατεταμένου εμπορικού πολέμου αυτά τα στοιχεία θα περιοριστούν», σημείωσε.
Οι ανησυχίες σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο προκλήθηκαν όταν η κυβέρνηση Trump παρουσίασε σχέδια για επιβολή δασμών ύψους έως 60 δισ. δολαρίων σε ετήσιες εισαγωγές από την Κίνα.
Το Πεκίνο στη συνέχεια εμφανίστηκε έτοιμο να προχωρήσει σε αντίποινα στοχοποιώντας 128 αμερικανικά προϊόντα.
«Η οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής, διότι η νομισματική πολιτική εισέρχεται σε φάση σύσφιξης  και ο ρυθμός αυτός της μεταβολής επηρεάζει την ανάπτυξη» δήλωσε ο Max Gokhman της Pacific Life Fund Advisors.
«Κάθε αφετηρία μίας κίνησης στην οικονομία]προς τα πάνω ή προς τα κάτω είναι το ίδιο ασταθής: 
Μας απασχολεί η μεταρρύθμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων,  το εμπόριο, οι γεωπολιτικές συγκρούσεις» συνέχισε.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης