Πολιτική

Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση

Καμμένος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση
Τι ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, μετά τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση», δήλωσε μετά τη στρατιωτική παρέλαση  για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, τονίζοντας χαρακτηριστικά "θα συντρίψουμε όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία".
Ό ίδιος ζήτησε «τη στήριξη φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών», λέγοντας ότι  «δεν φτάνουν απλά οι δηλώσεις, χρειάζονται πράξεις», ενώ στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, τόνισε πως πρέπει «να καταλάβει η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε μηνύματα ειρήνης, αλλά τέτοιες πράξεις την απομονώνουν».
Όπως είπε, "ζητώ, από αυτό εδώ το βήμα, την ημέρα της Παλιγγενεσίας, τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου, κάθε αρχής δημοκρατίας.
Δεν φτάνουν απλώς οι δηλώσεις, χρειάζονται πράξεις και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας.
Θέλω να ξέρουν ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους.
Θα επιδιώξουμε και θα επιτύχουμε την απελευθέρωσή τους.
Και πρέπει να καταλάβει και η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε συνεχώς μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης, που ζητά ο ελληνικός λαός, αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και τη στέλνουν ξανά πίσω, εκεί που ξεκίνησε, από τα βάθη της Ανατολής".
Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
"Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε, όπως οι Έλληνες μαχητές συνέτριψαν το 1821 μία πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821, το πώς ο ελληνικός λαός, ως μία ψυχή, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συνέτριψε", είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου "να στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και να τις αφήσουμε έξω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση", λέγοντας μάλιστα ότι "οι Ένοπλες Δυνάμεις, όταν έχουν την αγάπη και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.
Με Προστάτιδα την Υπέρμαχο Στρατηγό και τους Προστάτες Αγίους των Ενόπλων Δυνάμεων, με την υψηλή ηθική προετοιμασία του στρατεύματος, τον επαγγελματισμό, την εκπαίδευση και τα μέσα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ειρήνη, αλλά και να νικήσουν όποιον τολμήσει να προκαλέσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης