Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Θα είναι ο επικεφαλής της Bundesbank Jens Weidmann ο επόμενος «Μr Euro»;

Focus: Θα είναι ο επικεφαλής της Bundesbank  Jens Weidmann ο επόμενος «Μr Euro»;
Στην πολιτική χρεών της Ελλάδας και στη στρατηγική που ακολουθεί  o Mario Draghi, o Weidmann  έχει ασκήσει κατά καιρούς κριτική πολύ σκληρότερη από αυτήν της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
Νέος M. Euro θα είναι ένας λάτρης της τέχνης και νέος σε ηλικία, θα είναι ο Jens Weidmann  αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus.   
Στην πολιτική χρεών της Ελλάδας και στη στρατηγική που ακολουθεί  o Mario Draghi, o Weidmann  έχει ασκήσει κατά καιρούς κριτική πολύ σκληρότερη από αυτήν της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Όταν το 2011, σε ηλικία 43 ετών, ανέλαβε τη διοίκηση της Bundesbank, πολλοί θεώρησαν ότι η Merkel είχε εγκαταστήσει στην Φραγκφούρτη έναν έμπιστό της.
Όμως λίγες ημέρες αργότερα ο ανένταχτος πολιτικά οικονομολόγος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να είναι πολιτικός υπάλληλος.
Ο ίδιος εξάλλου ζητά την απαρέγκλιτη  τήρηση των κανόνων και συχνά διαφωνεί με τον Draghi.
«Μιλάμε πολύ ο ένας για τον άλλο και λίγο μεταξύ μας»., συνηθίζει να λέει ο Γερμανός οικονομολόγος. Ίσως στη διατύπωση αυτή να κρύβεται και μια κάποια «προετοιμασία» για την ενδεχόμενη ανάληψη της θέσης του επικεφαλής της ΕΚΤ, τονίζει το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει το Focus, o Weidmann είναι και φίλος των τεχνών.
Το γραφείο του στον δωδέκατο όροφο των γραφείων της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στην Φραγκφούρτη είναι διακοσμημένο με πίνακες και αντικείμενα από την προσωπική του συλλογή.
Κατά τα άλλα, ο είναι ένας άνθρωπος των επιχειρημάτων που στις συζητήσεις δεν υψώνει ποτέ τη φωνή.
Αυτό εκτιμά εξάλλου σε αυτόν και η Γερμανίδα Καγκελάριος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης