Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων Aldi και Lidl επεκτείνονται στη βρετανική αγορά τροφίμων

Με επενδυτικά σχέδια δισεκατομμυρίων Aldi και Lidl επεκτείνονται στη βρετανική αγορά τροφίμων
Το μοντέλο Aldi και Lidl με τις μειωμένες τιμές έχουν  μετατρέψει τις εν λόγω αλυσίδες σε δύο από τους μεγαλύτερους εμπόρους λιανικής πώλησης στον κόσμο
Οι γερμανικές αλυσίδες εκπτωτικών σούπερ μάρκετ Aldi και Lidl επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στη Μεγάλη Βρετανία και προσπαθούν να καταλάβουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά της χώρας αυτής μετά το Brexit από τους τέσσερις παραδοσιακούς «παίκτες».
Ανώτερο στέλεχος της Aldi  δήλωσε στο Reuters ότι στόχος είναι να έχει η εταιρεία 1.000 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2022, από τα σημερινά 762, ενώ η Lidl ανακοίνωσε πως επιδιώκει τα 1.200 έως 1.500 καταστήματα μακροπρόθεσμα, από τα 710 σήμερα.
Την ίδια ώρα, οι παραδοσιακές δυνάμεις στη βρετανική αγορά τροφίμων Tesco, Sainsbury's, Asda και Morrisons υποχωρούν λόγω του σκληρού ανταγωνισμού.
Μειώνουν θέσεις εργασίας ώστε να εξοικονομήσουν πόρους και να ανταγωνιστούν με καλύτερους όρους τα εκπτωτικά σούπερ μάρκετ.
Το μοντέλο Aldi και Lidl με τις μειωμένες τιμές έχουν  μετατρέψει τις εν λόγω αλυσίδες σε δύο από τους μεγαλύτερους εμπόρους λιανικής πώλησης στον κόσμο.
Έχουν επεκταθεί στο εξωτερικό καθώς η ανάπτυξή τους παραμένει στάσιμη στη Γερμανία.
Η Aldi έκανε «απόβαση» στη Βρετανία το 1994 και η Lidl το 1990 και άλλαξαν τη μορφή της βρετανικής αγοράς τροφίμων.
Πάντως τα κέρδη τους έχουν μειωθεί και οι παραδοσιακοί λιανοπωλητές αμφισβητούν εάν το μοντέλο αυτό είναι βιώσιμο.
Επίσης, έχουν μικρή παρουσία στις online πωλήσεις και εκεί ο ανταγωνισμός είναι σκληρότερος με «παίκτες», όπως η Amazon.
Η Aldi και η Lidl εκσυγχρονίζουν επίσης τα υπάρχοντα καταστήματα και προχωρούν σε νέες μειώσεις σε βασικά προϊόντα ώστε να προσελκύσουν   
μ τους Βρετανούς αγοραστές, οι οποίοι, συμπιεσμένοι από τον πληθωρισμό και την υποτονική αύξηση των μισθών, έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί στις δαπάνες τους.
Το επενδυτικό πρόγραμμα των 1 δισ. δισεκατομμυρίων λιρών της Aldi στα τέλη του 2018 θα δημιουργήσει 8.000 θέσεις εργασίας.
Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε αλλάξει τα σχέδια της εταιρείας.
Το 2018 θα ανοίξουν 70 νέα καταστήματα και μέχρι το 2020 περίπου 850 καταστήματααπό 138 επί του παρόντος.
Η Lidl επενδύει 1,45 δισ. λίρες στη Βρετανία για το 2017-18.
Σχεδιάζει να ανοίξει 50 καταστήματα και να ξανακάνει 30 φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης