Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Ipsos: Στη δίνη του σκανδάλου το Facebook - Μόλις το 41% των Αμερικανών το εμπιστεύονται πλέον

Δημοσκόπηση Ipsos: Στη δίνη του σκανδάλου το Facebook - Μόλις το 41% των Αμερικανών το εμπιστεύονται πλέον
Η δημοσκόπηση διαπιστώνει επίσης ότι λιγότεροι Αμερικανοί εμπιστεύονται το Facebook σε σχέση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας που συλλέγουν δεδομένα χρηστών
Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται το Facebook και πιστεύουν πως δεν παραβιάζει τους νόμους περί ιδιωτικότητας των ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters / Ipsos που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (25/3/2018), απεικονίζοντας την πρόκληση που αντιμετωπίζει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά από σκάνδαλο σχετικά με το χειρισμό προσωπικών πληροφοριών.
Η δημοσκόπηση διαπιστώνει επίσης ότι λιγότεροι Αμερικανοί εμπιστεύονται το Facebook σε σχέση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας που συλλέγουν δεδομένα χρηστών, όπως η Apple, η Google Alphabet, η Amazon.  η Microsoft  και το Yahoo.
Περίπου το 41% των Αμερικανών πιστεύουν πως το Facebook τηρεί τους  σε νόμους που προστατεύουν τις προσωπικές τους πληροφορίες, σε σύγκριση με το 66% που δήλωσε ότι εμπιστεύονται την Amazon, το 62% που εμπιστεύονται την Google, 60% για τη Microsoft και 47% για το Yahoo.
Η δημοσκόπηση του Reuters / Ipsos διεξήχθη ηλεκτρονικά σε όλες τις ΗΠΑ από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου 2018.
Η Facebook, η μεγαλύτερη εταιρεία  μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, έχει εκφράσει τη συγνώμη της καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της μεταξύ χρηστών, διαφημιζόμενων, πολιτικών και επενδυτών για λάθη που άφησαν 50 εκατομμύρια χρήστες στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica και στην πολιτική των εξατομικευμένων διαφημίσεων.
Οι μετοχές του Facebook υποχώρησαν 14% την περασμένη εβδομάδα, ενώ το hashtag #DeleteFacebook κέρδισε online στήριξη και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Mark Zuckerberg, δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει σε αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης