Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που «εκτόξευσαν» τη Wall Street ίσως καταρρεύσουν

Reuters: Οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που «εκτόξευσαν» τη Wall Street ίσως καταρρεύσουν
Αυξάνονται στις ΗΠΑ οι ανησυχίες για τις αποδόσεις των μετοχών των εταιρειών τεχνολογίας, των πρωταγωνιστών της Wall Street
Το κουαρτέτο των μετοχών των τεχνολογικών εταιρειών που οδήγησε τους δείκτες της Wall Street σε ύψη ρεκόρ μπορεί να διαλυθεί και ενδεχομένως να υπονομεύσει  μία από τις καλύτερες ιστορίες ανάπτυξης της 9χρονης bull market, αναφέρει το Reuters.
Η Facebook και η Google- Alphabet υποχώρησαν αυτή την εβδομάδα συμπαρασύροντας τον S&P 500 πίσω στα χαμηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου 2018, όταν ο δείκτης υποχώρησε από τα υψηλά Ιανουαρίου.
Netflix και Amazon που μαζί με το Facebook και την Alphabet αποτελούν τις λεγόμενες μετοχές «FANG», δεν κατέγραψαν τις ίδιες απώλειες με τον  S&P 500 και την υποχώρησή του κατά 6%.
Ωστόσο, οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως απάντηση σε ζητήματα ιδιωτικού απορρήτου, οι επενδυτές θα προβληματιστούν εάν μπορεί να αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ αυτών των τεχνολογικών μετοχών που οδηγούν τη νέα οικονομία.
«Οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας είναι εδώ και χρόνια ηγέτες των χρηματιστηρίων και αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους αυτής της ηγεσίας.
Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη ιστορία της τεχνολογικής ανάπτυξης απέχει πολύ από το τέλος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Guild Investment Management, Tim Shirata.
Η κατακραυγή του χειρισμού των δεδομένων των χρηστών από το Facebook αυτή την εβδομάδα έχει ξεπεράσει τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας με ανησυχίες για ενδεχόμενη ρύθμιση των επιχειρήσεων του Διαδικτύου που πλήττουν επίσης την Alphabet.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης