Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Ο Erdogan θέλει να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του ενόψει των τουρκικών εκλογών του 2019

Κουμουτσάκος: Ο Erdogan θέλει να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του ενόψει των τουρκικών εκλογών του 2019
Προς το συμφέρον όλων να διατηρηθεί μια λειτουργική σχέση ΕΕ – Τουρκία είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα ενόψει και της σημερινής σύσκεψης της ΕΕ με την Τουρκία στη Βάρνα αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος την απέδωσε στην πρόθεση του Erdogan να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του ενόψει των τουρκικών εκλογών του 2019.
«Κανένας δεν πρέπει να θέλει τη ρήξη στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, διότι η Άγκυρα θα γίνει πολλαπλάσια απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη εάν απομακρυνθεί περισσότερο από την Ευρώπη» τόνισε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι η Σύνοδος της Βάρνας γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.
«Βεβαίως δεν θέλουμε ρήξη, αλλά ούτε και επιβολή των τουρκικών θέσεων και προτεραιοτήτων στην Ευρώπη, σε βάρος των αρχών, των αξιών, του Δικαίου και των συμφερόντων μας.
Ο Ερντογάν θέλει να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του, εν όψει των τουρκικών εκλογών του 2019.
Χρειάζεται τη στήριξη των εθνικιστών, γι αυτό και υιοθετεί περισσότερο εθνικιστική ρητορεία και πρακτικές» υπογράμμισε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να διατηρήσει την ψυχραιμία αλλά και την εγρήγορση της και την αποφασιστικότητα της.
«Είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρηθεί μια λειτουργική σχέση ΕΕ- Τουρκίας.
Η Ευρώπη έχει τα «εργαλεία» για να πιέσει την Άγκυρα, σε μια περίοδο που η οικονομία της γείτονος είναι πολύ ευαίσθητη και έχει μεγάλη οικονομική εξάρτηση από την ΕΕ» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης