Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Shiller (νομπελίστας οικονομολόγος): Επικρατεί ένα χάος - Κίνδυνος για νέα οικονομική κρίση λόγω των δασμών

Shiller (νομπελίστας οικονομολόγος): Επικρατεί ένα χάος - Κίνδυνος για νέα οικονομική κρίση λόγω των δασμών
Ο νομπελίστας οικονομολόγος, Robert Shiller, προειδοποιεί για νέα οικονομική κρίση λόγω των απειλών για εμπορικό πόλεμο 
Η ενίσχυση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας -κάτι που πολλοί φοβούνται στον απόηχο απειλών για επιβολή δασμών- θα μπορούσαν γρήγορα να οδηγήσουν σε μια οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο Robert Shiller.
Ο Shiller επέκρινε τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, χαρακτηρίζοντας showman ο οποίος προφανώς απολαμβάνει τη δημοσιότητα, αλλά ενεργεί με ένα τρόπο που είναι εντελώς ανάρμοστος για πρόεδρο.
Αλλά κράτησε τη σκληρότερη κριτική του για την προφανώς αυξανόμενη ανησυχία για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Όπως προειδοποίησε, οι αμερικανικές εταιρείες δεν είναι προετοιμασμένες να αποκλείσουν την Κίνα από τους συνεργάτες τους.
«Το άμεσο πράγμα που θα συμβεί θα είναι μια οικονομική κρίση, διότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, έχουν αναπτύξει ένα εξειδικευμένο δυναμικό και τρόπους για να εργάζονται.
Πρέπει να ανακαλύψουμε αυτά τα πράγματα σε οποιαδήποτε χώρες αφού κοπούν οι εισαγωγές» δήλωσε ο Shiller στο CNBC και πρόσθεσε «είναι απλά ένα χάος: Θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη στο μέλλον εάν ο κόσμος πιστέψει ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης