Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Πρώτος στόχος η καθαρή έξοδος από την επιτήρηση και η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα

Δραγασάκης: Πρώτος στόχος η καθαρή έξοδος από την επιτήρηση και η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα
Αν δεν σταθούμε τώρα στα πόδια μας, πότε θα επιχειρήσουμε την απεξάρτησή μας από τις ξένες «πατερίτσες» διερωτήθηκε ο κ.Δραγασάκης
Την θέση πως βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η καθαρή έξοδος από το καθεστώς της επιτήρησης και η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης κατά την ομιλία του, με την οποία ανοίγουν οι τριήμερες εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα ο κ.Δραγασάκης αφού ανέφερε ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να βγούμε ακόμα από τα μνημόνια καθώς όπως είπε αυτό συνεπάγεται η επιμονή στην προληπτική γραμμή στήριξης, διερωτήθηκε αν δεν γίνει αυτό τώρα, πότε θα γίνει.

«Σε συνθήκες διεθνούς ρευστότητας και μεταβλητότητας, όπως η συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε, χρειάζονται σαφείς στόχοι και ευκρινείς ιεραρχήσεις.
Πρώτος στόχος και βασική προτεραιότητα όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη χώρα, είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση του Προγράμματος, η καθαρή έξοδος από το καθεστώς της επιτήρησης και η προετοιμασία για την επόμενη μετά τα μνημόνια ιστορική περίοδο» υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης.
«Με τη συνεργασία όλων, της κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της κοινωνίας μπορούμε με αυτοπεποίθηση και σχέδιο να αντιστρέψουμε τη βαριά κληρονομία της κρίσης.
Και ήδη βρισκόμαστε σε τροχιά ανάκαμψης.
Πλην απρόοπτων εξωγενών ή άλλων ακραίων καταστάσεων, έχουμε μπροστά μας μια περίοδο σταθερότητας και ανάκαμψης, που πρέπει και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε ως την αφετηρία για το σχεδιασμό του μέλλοντος και την οριστική έξοδο από την κρίση» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Όσον αφορά το στόχο της ανάπτυξης, ο κ.Δραγασάκης υποστήριξε ότι «η ανάπτυξη δεν αφορά μόνο στην ποσοτική μεγέθυνση, αλλά είναι, πρώτιστα, μια ποιοτική διαδικασία, διαδικασία αλλαγών και μετασχηματισμών στο κράτος, την αγορά, την κοινωνία».
«Η έξοδος από μνημόνια και επιτροπεία συνεπάγεται μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας αλλά και ευθύνες.
Η έξοδος όμως δεν σημαίνει επιστροφή στην προ κρίσης κανονικότητα, αλλά πρέπει να οδηγήσει σε μια νέα κανονικότητα που εμείς θα δημιουργήσουμε, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να βγούμε ακόμη από τα μνημόνια.
Αυτό το νόημα έχει η επιμονή τους στην προληπτική γραμμή. Αλλά αν όχι τώρα, πότε;
Αν όμως δεν σταθούμε τώρα στα πόδια μας, αν δεν αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη της οικονομίας και τη σχετική σταθερότητα που υπάρχει ακόμη, παρά τις αναταράξεις, στις διεθνείς αγορές, πότε θα επιχειρήσουμε την απεξάρτησή μας από τις ξένες «πατερίτσες» διερωτήθηκε ο κ.Δραγασάκης.
«Δικός μας στόχος είναι να πάψουμε, ως χώρα, να αποτελούμε εξαίρεση, να εξομοιωθούμε με τις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια και την επιτροπεία και από κοινού να επιχειρήσουμε στη συνέχεια να αλλάξουμε την κατεύθυνση της Ευρώπης σε προοδευτικές κατευθύνσεις» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφέροντας πως «το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας δεν είναι λοιπόν μια απλή τυπική υπόθεση.
Είναι η ευκαιρία να κάνουμε τις μεγάλες τομές και τους μεγάλους μετασχηματισμούς που είχε ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία ακόμη και πριν από την πρόσφατη κρίση και τα μνημόνια».
Σημειώνεται πως οι εργασίες του συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία θα διαρκέσει τρεις ημέρες, αντί για δύο όπως συνέβη σε όλα τα προηγούμενα, θα κλείσει με ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη Τετάρτη 28/3.
Κατόπιν της ομιλίας Δραγασάκη, θα ακολουθήσουν 15 θεματικές ενότητες, στις οποίες θα κάνουν παρεμβάσεις 28 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης (Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Γ. Σταθάκης, Σ. Φάμελλος, Αλ. Χαρίτσης, Κ. Παπανάτσιου, Λ. Κονιόρδου, Ελ. Κουντουρά, Στ. Πιτσιόρλας, Γ. Αμανατίδης, Ν. Παππάς, Ολ. Γεροβασίλη, Π. Σκουρλέτης, Λ. Κυρίζογλου, Αν. Ξανθός, Π. Πολάκης, Κ. Γαβρόγλου, Κ. Φωτάκης, Δ. Μπαξεβανάκης, Μ. Τζούφη, Χρ. Σπίρτζης, Ευ. Τσακαλώτος, Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ν. Ηλιόπουλος, Ευ. Αποστόλου, Γ. Τσιρώνης, Β., Κόκκαλης, Αλ. Φλαμπουράρης).
Θα παρέμβουν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης & πρόεδρος ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, γενικοί γραμματείς υπουργείων, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης