Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Credit positive οι όροι της συμφωνίας ΕΕ - Βρετανίας για τη μεταβατική περίοδο του Brexit

Moody's: Credit positive οι όροι της συμφωνίας ΕΕ - Βρετανίας για τη μεταβατική περίοδο του Brexit
Η συμφωνία μεταξύ της EE και του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τους όρους της μεταβατικής περιόδου του Brexit είναι credit positive, αναφέρει η Moody's
Η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τους όρους της μεταβατικής περιόδου του Brexit μειώνει τον κίνδυνο «γκρεμού» τον Μάρτιο του 2019, που θα μπορούσε να έχει έναν ουσιαστικά αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο εξακολουθεί να εξαρτάται από την τελική ολοκλήρωση της απόσυρσης, ανέφερε η Moody's Investors Service σε έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (26/3/2018).
«Η μεγαλύτερη σαφήνεια στις μεταβατικές ρυθμίσεις για το Brexit είναι credit positive για ένα ευρύ φάσμα εκδοτών του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς η συνεχής πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2020 θα επεκτείνει το στενό χρονοδιάγραμμα που διατίθεται για τη διαμόρφωση και την εφαρμογή ενός νέου εμπορικού διακανονισμού και ρυθμιστικών καθεστώτων», δήλωσε ο Colin Ellis, συν-συγγραφέας της έκθεσης.
«Επίσης εξασφαλίζει τον χρόνο που χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο για να διαπραγματευτεί συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών με άλλες χώρες», συνέχισε.
«Η συμφωνία συνεχίζει να εξαρτάται από το εάν η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιλύσουν τις διαφορές τους σε άλλους τομείς της απόσυρσης, ιδίως βρίσκοντας μια λύση που να αποτρέπει ένα “σκληρό” σύνορο μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς και μηχανισμούς επιβολής του νόμου», αναφέρει η έκθεση.
«Χωρίς τη σύναψη και την επικύρωση της συμφωνίας απόσυρσης από όλα τα εθνικά κοινοβούλια της ΕΕ-28, το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστεί “τρίτη χώρα” στις εμπορικές σχέσεις του με τα κράτη - μέλη της ΕΕ κατά την έξοδό του.
Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας και να επηρεάσει την πιστοληπτική αξιολόγηση των εκδοτών του Ηνωμένου Βασιλείου», προστίθεται στην έκθεση της Moody’s.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης