Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε «bear market» η μετοχή του Facebook, πτώση 20,2% από τα ιστορικά υψηλά - Έρευνα από ΗΠΑ

Σε «bear market» η μετοχή του Facebook, πτώση 20,2% από τα ιστορικά υψηλά - Έρευνα από ΗΠΑ
Σε «bear market» διολίσθησε η μετοχή του Facebook, υποχωρώντας περισσότερο από 20% από τα ιστορικά υψηλά 
(upd) Σε «bear market» διολίσθησε και επίσημα σήμερα (26/3/2018) η μετοχή του Facebook, καθώς το μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από το σκάνδαλο παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ενώ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του.
Ειδικότερα, περί τις 18:45, η μετοχή του Facebook υποχωρεί κατά 3%, έχοντας νωρίτερα σημειώσει «βουτιά» άνω του 5%, ενώ καταγράφει απώλειες 20,2% από τα ιστορικά υψηλά που «άγγιξε» νωρίτερα φέτος.
Έτσι, εισήλθε και τυπικά σε «bear market», που ορίζεται ως η πτώση τουλάχιστον 20% από τα ιστορικά υψηλά.


Μάλιστα, η μετοχή του Facebook υποχωρεί σήμερα «κόντρα» στο θετικό κλίμα στη Wall, που ανακάμπτει από τις απώλειες της περασμένης Παρασκευής.


Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει βρεθεί υπό πίεση τις τελευταίες ημέρες, έχοντας υποστεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε έξι χρόνια, στον απόηχο της είδησης ότι η Cambridge Analytica, την οποία χρησιμοποίησε η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump κατά τις εκλογές του 2016, συγκέντρωσε τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς την άδειά τους.
Το Facebook και ο διευθύνων σύμβουλός της, Mark Zuckerberg, ζήτησαν «συγγνώμη» για το «ρήγμα εμπιστοσύνης».
Σήμερα, περαιτέρω πιέσεις στο Facebook ασκεί η είδηση ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για τις πρακτικές απορρήτου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
«Η FTC παίρνει πολύ σοβαρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο που προκαλούν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου του Facebook.
Σήμερα, η FTC επιβεβαιώνει ότι έχει μια ανοικτή μη δημόσια έρευνα σχετικά με αυτές τις πρακτικές», ανέφερε σε δήλωσή του ο Tom Pahl, διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της FTC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης