Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικά αποτελέσματα για το φάρμακο κατά του καρκίνου του πνεύμονα από τη Roche

tags :
Θετικά αποτελέσματα για το φάρμακο κατά του καρκίνου του πνεύμονα από τη Roche
Αισιοδοξία γεννούν τα βελτιωμένα αποτελέσματα για το φάρμακο κατά του καρκίνου του πνεύμονα, από τη Roche
Βελτιωμένα αποτελέσματα από τη δοκιμή θεραπείας -τρίτη φάση- του προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα με τη χρήση του Tecentriq, παρουσίασε η Roche Holding, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους πάσχοντες από την ασθένεια.
Ειδικότερα, η μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα ζουν σημαντικά περισσότερο όταν συνδυάζουν το Tecentriq με Avastin -μια θεραπεία για τον καρκίνο- συν καρβοπλατίνη και πακλιταξέλη -χημειοθεραπεία-, συγκριτικά με την ίδια θεραπεία χωρίς Tecentriq.
Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Φεβρουάριο, οι ανταγωνίστριες του ελβετικού κολοσσού, Merck και Pfizer, ανέφεραν πως το φάρμακο (Avelumab) για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα (θετικοί σε PD-L1), δεν κατάφερε να περάσει την τρίτη φάση των δοκιμών.
Το Avelumab, το οποίο διατίθεται στο εμπόριο ως «Bavencio», έχει εγκριθεί για τη θεραπεία μίας μορφής καρκίνου του δέρματος (Merkel) αλλά και του ουροθηλιακού καρκίνου, ενός τύπου καρκίνου στην ουροδόχο κύστη.
Οι δύο κολοσσιαίες φαρμακευτικές διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν την έρευνα σχετικά με το Avelumab.
Επισημαίνεται ότι, στις 16 Ιανουαρίου 2018, η Merck γνωστοποίησε σήμερα την επιτυχία στην τρίτη φάση δοκιμής του «Keytruda» σε συνδυασμό με πεμετρεξίδη και σισπλατίνη ή καρβοπλατίνη, για ασθενείς με μεταστατικό μη-πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.
Ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα είναι ο συνηθέστερος τύπος καρκίνου του πνεύμονα, ο οποίος σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης