Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Οι τράπεζες πρέπει να αποθαρρύνουν την υπερβολική ανάληψη ρίσκου από στελέχη τους

Dudley (Fed): Οι τράπεζες πρέπει να αποθαρρύνουν την υπερβολική ανάληψη ρίσκου από στελέχη τους
Οι τράπεζες πρέπει να υιοθετήσουν προγράμματα αποζημίωσης που να αποθαρρύνουν την υπερβολική ανάληψη ρίσκου, δήλωσε ο επικεφαλής της Federal Reserve της Νέας Υόρκης
Οι τράπεζες πρέπει να υιοθετήσουν προγράμματα αποζημίωσης που να αποθαρρύνουν την υπερβολική ανάληψη ρίσκου και να επιρρίπτουν περισσότερες ευθύνες στα ανώτερα διευθυντικά τους στελέχη για παραπτώματα, δήλωσε σήμερα (26/3/2018) ο απερχόμενος επικεφαλής της Federal Reserve της Νέας Υόρκης, William Dudley.
Ο Dudley, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει αργότερα φέτος, δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις τράπεζες να επανεξετάσουν τις εταιρικές τους κουλτούρες, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο και την κακή συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές προχωρούν σε χαλάρωση των κανόνων που θεσπίστηκαν μετά την οικονομική κρίση του 2007-2009.
Ορισμένες τράπεζες έχουν ήδη τροποποιήσει τα σχέδια αποζημιώσεών τους ώστε να αποθαρρύνουν την ανάληψη ρίσκου, ελαχιστοποιώντας τη χρήση μετρητών.
Ο Dudley είπε ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερες τράπεζες να υιοθετήσουν αυτή την προσέγγιση.
«Ορισμένες τράπεζες έχουν πειραματιστεί με τέτοια συστήματα αποζημιώσεων και θα ήθελα να ενθαρρύνω περισσότερες να το πράξουν», δήλωσε ο ίδιος σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης