Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι διοικητικές αλλαγές του ομίλου Ελλάκτωρ και η πλευρά Καλλιτσάντση

Οι διοικητικές αλλαγές του ομίλου Ελλάκτωρ και η πλευρά Καλλιτσάντση
Τι θα γίνει μέχρι την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων;
Οι μέτοχοι του ομίλου  Ελλάκτωρ ετοιμάζονται για τη μεγάλη αναμέτρηση πριν την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του Ιουνίου καθώς το περιβάλλον πρέπει να είναι καθαρό και ευδιάκριτο για το σύνολο των μετόχων  
Οι βασικοί μέτοχοι, Λεωνίδας Μπόμπολας οι αδερφοί Καλλιτσάντση και ο Δημήτρης Κούτρας θα κάνουν κινήσεις το επόμενο διάστημα για να διασφαλίσουν το …μέλλον του ομίλου Ελλάκτωρ.
Η πλευρά Καλλιτσάντση προσπαθεί να δώσει νέα πνοή στην εταιρεία φέρνοντας στο τραπέζι την αλλαγή management  και γενικότερα διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία.  
Άλλωστε οι εποχές και οι «χρυσές» δεκαετίες των κατασκευαστών πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι έγινε- έγινε, χάρη στις άριστες σχέσεις που διατηρούσε ο όμιλος Ελλάκτωρ  και η οικογένεια Μπόμπολα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Η πλευρά του Δημήτρη Κούτρα που υπερασπίζεται την πορεία της εταιρείας έχοντας ως συμπαραστάτη το Λεωνίδα Μπόμπολα καθώς ελέγχει το 15,07% των μετοχών και ο ίδιος κατέχει το 5,577%, τους καθιστά κυρίαρχους στη διοικητική πυραμίδα της εταιρείας καθώς συμπληρώνουν το «μαγικό» ποσοστό που φθάνει το 21%.
Η πλευρά Καλλιτσάντση ελέγχει το 10% της εταιρείας και πιο συγκεκριμένα ο Αναστάσιος κατέχει το 5,2% και ο Δημήτρης με ποσοστό 5,07%.
Πρόκειται για μια μετοχική μειοψηφία με πολλά δικαιώματα καθώς ελέγχουν πάνω από το 10% της εταιρείας.
Οι προσδοκίες των αδελφών Καλλιτσάντση είναι να βάλλουν το όμιλο σε μια νέα τροχιά έχοντας στο τιμόνι της εταιρείας, επαγγελματικό management το οποίο θα είναι ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.
Άλλωστε οι εποχές που οι δουλειές δίνονταν χάρη στη στήριξη που έδινε ο εκδοτικός βραχίονας της οικογένειας  Μπόμπολα καθώς προσέφερε ασυλία και υποστήριξη σε κυβερνήσεις μέσα από τα έντυπα που διέθετε όπως ήταν οι εφημερίδες Έθνος και ο τηλεοπτικός σταθμός  MEGA.
Η πλευρά Καλλιτσάντση θεωρεί ότι κύκλος της διοίκησης ενός ομίλου όπως είναι του Ελλάκτωρ, με τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος έκανε το κύκλο του και οι έχοντες τα «κλειδιά» πρέπει να κατανοήσουν τη νέα πραγματικότητα.
Το δίδυμο Λεωνίδας Μπόμπολας και Δημήτρης Κούτρας θα κληθούν να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των μετόχων  Καλλιτσάντση που στην ουσία έχουν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους, στη διοίκηση του Λεωνίδα Μπόμπολα αλλά και στον Δημήτρη Κούτρα που φέρεται να κινεί τα νήματα.
Πρόκειται για μία αναμέτρηση που συμβολίζει το παλαιό με το νέο με τους αδερφούς Καλλιτσάντση να δίνουν μάχη για την επόμενη ημέρα της εταιρείας με διαφανή κριτήρια.
Οι επερχόμενες εξελίξεις διαμορφώνονται μέσα από σενάρια που θέλουν την πλευρά Μπόμπολα να πουλά τη συμμετοχή του στον Ελλάκτωρ ή στην άλλη περίπτωση να διατηρεί τη συμμετοχή του και να δώσει τη συγκατάθεση του για ανανέωση στο διοικητικό γίγνεσθαι του ομίλου.  
Άνθρωποι που γνωρίζουν το παρασκήνιο θεωρούν όταν όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί πριν την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το επιχείρημα της πλευράς Καλλιτσάντση για διοικητικές αλλαγές ενισχύεται και από το γεγονός ότι οι τράπεζες πιέζουν για τη μείωση του δανεισμού του ομίλου που φθάνει στο 1,4 δισ. ευρώ ενώ την ίδια στιγμή διαθέτει ρευστότητα 490 εκατ. ευρώ με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 2016
Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017 πολύ πιθανόν να επιβεβαιώσουν την πλευρά Καλλιτσάντση και να  επιταχύνουν τις εξελίξεις σε ένα όμιλο που το όνομα Μπόμπολα έχει γράψει τη δική του ιστορία στον κατασκευαστικό τομέα της χώρας.   
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης