Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Εθνική Πανγαία προχωράει στην έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ

Η Εθνική Πανγαία προχωράει στην έκδοση ομολόγου 250 εκατ. ευρώ
Ο σκοπός της έκδοσης είναι να γίνει η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ της ΝΑ Ευρώπης
Στην έκδοση ομολόγου ύψους 250 εκατ ευρώ προχωρά η Εθνική Πανγαία τους επόμενους δύο μήνες.
Ο σκοπός της έκδοσης είναι να γίνει η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ της ΝΑ Ευρώπης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την έκδοση ομολόγου καθώς μειώνεται το ρίσκο της χώρας.
Η διοίκηση της Πανγαία παρότι είναι πρόωρο να ειπωθεί για το ύψος του κουπονιού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διοίκηση θεωρεί ότι δεν  πρόκειται να ξεπεράσει το 3,5%.
Η Εθνική Πανγαία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε την είσοδο νέων θεσμικών επενδυτών της Castlelake και της CoilerCapital, στην Ιnvel Real Estate, η οποία είναι και ο βασικός μέτοχος κατέχοντας το 65,49% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η έκδοση του ομολόγου αλλάζει τα σχέδια της διοίκησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μετατίθεται για το μέλλον  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναγκαιότητα για ΑΜΚ έρχεται κυρίως από τη χαμηλή διασπορά της  μετοχής.
Η Εθνική Τράπεζα με βάση τη συμφωνία πώλησης θα παραδώσει και το management της εταιρείας στο νέο επενδυτή. Πέρα από τις αλλαγές στο μετοχικό σχήμα η διοίκηση της Πανγαία προχωρά το επενδυτικό της πρόγραμμα το οποίο προβλέπει τον υπερδιπλασιασμό των επενδύσεων σε σχέση με το 2017 και να φθάσει φέτος τα 150 εκατ. ευρώ.
Ήδη η Εθνική Πανγαία ξεκίνησε δυναμικά το έτος με ένα μπαράζ συμφωνιών συνολικού ύψους 24 εκατ. ευρώ προχωρώντας και στην πρώτη της επένδυση στον τομέα των εμπορικών αποθηκών.
Η εταιρεία αναζητεί ευκαιρίες στην Ελλάδα και δευτερευόντως στις γειτονικές χώρες στου κλάδους των εμπορικών ακινήτων, των γραφείων, και πλέον των αποθηκών.
Ακόμη εξετάζει επενδύσεις και στις φοιτητικές κατοικίες και σε ξενοδοχεία πόλης.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου αξίας περίπου 1,6 δισ. ευρώ αποτελείται από 338 εμπορικά ακίνητα συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 986.000 τμ.
Τα περισσότερα από τα ακίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα, 14 ακίνητα είναι στην Ιταλία, δύο στη Ρουμανία και ένα στην Κύπρο.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης