Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Ελλάδα και ΕΕ δεν διαπραγματευόμαστε με παζάρια με την Τουρκία

Ζαχαριάδης: Ελλάδα και ΕΕ δεν διαπραγματευόμαστε με παζάρια με την Τουρκία
Θετικά τα πράγματα για Ελλάδα, Κύπρο μετά τη Βάρνα τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων και διακηρύξεων τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση ότι Ελλάδα και Ευρώπη δεν διαπραγματεύονται με παζάρια με την Τουρκία διατύπωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι μετά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας «σε επίπεδο δηλώσεων και διακηρύξεων τα πράγματα και για τη χώρα μας και για την Κύπρο είναι θετικά, βεβαίως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μπορούμε να εφησυχάζουμε».
«Υπάρχει μια αυξανόμενη ένταση την τελευταία περίοδο με τις διακυμάνσεις της κι εμείς πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί.
Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι αν θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Ευρώπη και καλές σχέσεις με την Ελλάδα, θα πρέπει να σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τη συνθήκη της Λοζάνης και τους απλούς κανόνες της λογικής» υπογράμμισε ο κ.Ζαχαριάδης.
Αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η παρατεταμένη καθυστέρηση και χρονοτριβή μόνο προβλήματα δημιουργεί, παρά λύνει και δεν διευκολύνει και την ίδια την Τουρκία, αν θέλει πραγματικά να διαπραγματευτεί κάποια ζητήματα, να τα διαπραγματευτεί σε ένα πλαίσιο συζήτησης και λογικής».
«Αυτό το οποίο ζητάμε και επιδιώκουμε είναι να εφαρμόζεται το διεθνές δίκαιο.
Από την τουρκική πλευρά έχουμε δει ταλαντεύσεις σε μία σειρά ζητήματα.
Αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και κάνουμε μαζί με τους Ευρωπαίους είναι να βάζουμε τα όρια και να πιέζουμε, ώστε αυτά να τηρούνται.
Άρα εμείς πρέπει να συνεχίζουμε μία σωστή στρατηγική, που κατά τη γνώμη μου είχαν και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις και να εκθέτουμε και να απομονώνουμε στο διεθνές επίπεδο την Τουρκία - όχι επί της αρχής, επειδή θέλουμε να απομονώσουμε την Τουρκία ή να την πιέσουμε, αλλά όπως οποιαδήποτε χώρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τη λογική, καθώς εμάς μας ενδιαφέρει η καλή γειτονία, η ειρήνη και η φιλία, με όλους μας τους γείτονες» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.
Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στη ΝΔ όσον αφορά την ελληνική οικονομία.
«Η ΝΔ διολισθαίνει μέσα σε λίγες ημέρες από τη θέση και τη γραμμή ότι θα πάμε σε γραμμή πιστωτικής στήριξης, στη θέση ότι θα πάμε σε αυξημένη εποπτεία.
Βεβαίως, το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 δεν μας γυρνάει σε μία περίοδο όπου η ΝΔ - και του βουλευτή τότε κ. Μητσοτάκη - και το ΠΑΣΟΚ έκαναν πάρτι και διέλυσαν τα δημόσια οικονομικά.
Είναι όμως ένα σημαντικό βήμα δημοσιονομικής ελευθερίας, είναι μία κατάκτηση, όχι του ΣΥΡΙΖΑ ή του Τσίπρα ή του Τσακαλώτου, αλλά του ελληνικού λαού, που έχει υποφέρει τόσα χρόνια.
Η ΝΔ ψάχνει καταφύγιο πολιτικό ή αφηγήματος, να δείξει ότι το 2018 είναι μία επανάληψη του 2014.
Καταλαβαίνω τους επικοινωνιακούς σκοπούς, που εξυπηρετεί αυτή μια τέτοια στρατηγική, αλλά αυτό -το να το επιδιώκουν πολιτικά και επικοινωνιακά- είναι μεγαλύτερη πολιτική ανοησία και από το success story, που είχαν εφεύρει τότε για τον εαυτό τους» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης