Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΣΑΓΕ: Επί τάπητος η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΑΓΕ: Επί τάπητος η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων
Έμφαση στην ενεργοποίηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.
Η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων θα βρεθεί επι τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Κατά πληροφορίες κυρίαρχο θέμα, μεταξύ άλλων, αναμένεται να είναι τα επόμενα στάδια για την ολική ενεργοποίηση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.
Υπενθυμίζεται ότι στην ίδρυσή της ΔΕΠ, προχώρησαν πρόσφατα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά από πολύμηνες, συστηματικές διεργασίες.
Η θεμελίωση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, όπως είχε τονίσει πρόσφατα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην επιτυχία μιας ολιστικής προσέγγισης, και στην ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού και των Μονάδων. Επιπρόσθετα θα συμβάλλει στην εναρμόνιση με τα σύγχρονα συμμαχικά πρότυπα και την ανάπτυξη δυνατοτήτων προς αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας, ασύμμετρων – υβριδικών απειλών.
Επιπλέον η λειτουργία της ΔΕΠ θα συμβάλλει στην επιτυχή εκτέλεση όλων των επιχειρησιακών έργων που απορρέουν από την αποστολή των Ειδικών Δυνάμεων. Η ΔΕΠ, θα ακολουθηθεί από το νέο ρόλο που θα παίξει η ΑΣΔΕΝ στο Αρχιπέλαγος και την πλήρη αναδιοργάνωση των πεζοναυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης