Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Το Brexit εξακολουθεί να θέτει σημαντικούς κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Bank of England: Το Brexit εξακολουθεί να θέτει σημαντικούς κινδύνους για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της BoE τόνισε ότι εξετάζει πιθανές μορφές μελλοντικής σχέσης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
Την εκτίμησή της ότι το Brexit εξακολουθεί να θέτει σημαντικούς κινδύνους για τις βρετανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες εξέφρασε η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως αναφέρουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της Τράπεζας στις 12 Μαρτίου 2018.
Συγκεκριμένα, η Bank of England, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης, «αναθεώρηση την πρόοδο που σημειώθηκε στη λίστα ελέγχου που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο, σχετικά με τις δράσεις που θα μείωναν τους κινδύνους διαταραχής μεταξύ του Brexit και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».
Παρά το γεγονός ότι από τον Νοέμβριο του 2017 έχει σημειωθεί πρόοδος, «παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι, ιδίως σε τομείς που χρειάζονται ενέργειες τόσο από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής υπογράμμισε εκ νέου τη σημασία που έχουν οι προετοιμασίες και οι ενέργειες των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων», ανέφερε μεταξύ άλλων η Bank of England.
Επιπλέον, η BoE ανέφερε ότι «το πρόβλημα είναι ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται να μην έχουν τις απαραίτητες άδειες παροχής υπηρεσιών μετά το Brexit», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι εξετάζονται «πιθανές μορφές για τη μελλοντική σχέση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες».
Σε ότι αφορά το ζήτημα των κρυπτονομισμάτων, η Τράπεζα της Αγγλίας εκτιμά ότι δεν αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα του βρετανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος απέναντι στα κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης