Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω υποχώρηση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα τον Μάρτιο 2018, στις 112,6 μονάδες

Ευρωζώνη: Περαιτέρω υποχώρηση κατέγραψε το οικονομικό κλίμα τον Μάρτιο 2018, στις 112,6 μονάδες
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης κατέγραψε επιβράδυνση για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Πτώτη για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Μάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (27/3) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποδεικνύονται ότι η οικονομική ανάπτυξη στο ενιαίο νομισματικό μπλοκ δεν είναι τόσο σταθερή όσο το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, τα στοιχεία της Κομισιόν έδειξαν ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη υποχώρησε περαιτέρω στις 112,6 μονάδες τον Μάρτιο, έναντι 114,1 μονάδων τον Φεβρουάριο, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 113,4 μονάδες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τριβές μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και οι εμπορικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, επηρέασαν αρνητικά τις αγορές, ενώ φαίνεται ότι έχουν αφήσει το σημάδι τους στους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές στον πραγματικό κόσμο.
Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανέφερε πρόσφατα ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης ενδέχεται να υπερβεί τις προσδοκίες βραχυπρόθεσμα, τα στοιχεία του οικονομικού κλίματος αποτελούν περαιτέρω ένδειξη μιας τάσης αποδυνάμωσης, ενώ παρόμοια εικόνα έδειξαν και τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί σε χαμηλά 11 μηνών.
«Ενώ η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται έντονα, ορισμένα σύννεφα έχουν επανεμφανιστεί στον ορίζοντα», σχολίασε σε σημείωμά της προς τους πελάτες της η τράπεζα ING.
Επιπλέον, πτώση κατέγραωε και ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Κομισιόν, υποχωρώντας στις 1,34 μονάδες, έναντι 1,48 μονάδων, με την πτώση να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα αυξηθεί κατά 2,3% το τρέχον έτος, μετά από την ανάπτυξη της τάξεως του 2,4% που σημειώθηκε το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης