Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: O Mark Zuckerberg θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου - Νέα πτώση για τη μετοχή του Facebook

CNN: O Mark Zuckerberg θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου - Νέα πτώση για τη μετοχή του Facebook
Ο Mark Zuckerberg σκοπεύει να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, σύμφωνα με δημοσίευμα του «CNN»
Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, σκοπεύει να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά  με την υπόθεση της Cambridge Analytica, σύμφωνα με δημοσίευμα του «CNN», που επικαλείται ανώνυμες πηγές στην εταιρεία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Facebook σχεδιάζει επί του παρόντος τη στρατηγική για την κατάθεσή του.
Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό πως ο ιδρυτής του Facebook δεν θα καταθέσει ενώπιον της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει πώς τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου περιήλθαν στην κατοχή της εταιρείας Cambridge Analytica.
Ο Zuckerberg θα στείλει τον επικεφαλής τεχνολογιών της εταιρείας M. Srepfer ή τον επικεφαλής παραγωγής K. Cox για να καταθέσουν ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που εξετάζει το σκάνδαλο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «CNN», οι πηγές αναφέρουν ότι η προθυμία του Zuckerberg να καταθέσει ενδέχεται να ασκήσει πιέσεις στους διευθύνοντες συμβούλους της Google, Sundar Pichai, και του Twitter, Jack Dorsey, για να κάνουν το ίδιο.
Η Γερουσία έχει καλέσει επίσημα και τους τρεις να καταθέσουν στις 10 Απριλίου.
Η μετοχή του Facebook βρίσκεται σήμερα υπό νέα πίεση, υποχωρώντας περί τις 20:00 κατά 2,2%, έχοντας νωρίτερα σημειώσει πτώση έως και 3%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης