Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πώς να ανακαλύψετε τις εφαρμογές που σας παρακολουθούν στο Facebook και να τις μπλοκάρετε

tags :
Πώς να ανακαλύψετε τις εφαρμογές που σας παρακολουθούν στο Facebook και να τις μπλοκάρετε
Πώς να ανακαλύψετε τις εφαρμογές που σας παρακολουθούν στο Facebook και να τις μπλοκάρετε
Μετά από μια μακρά σιωπή μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, όπου αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία ανάλυσης δεδομένων κατάφερε να λάβει προσωπικά δεδομένα από πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, ο CEO του πασίγνωστου κοινωνικού δικτύου Mark Zuckerberg έλυσε τελικά τη σιωπή του την περασμένη εβδομάδα.
«Έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας και αν δεν μπορούμε τότε δεν αξίζουμε να σας εξυπηρετήσουμε», έγραψε ο Zuckerberg σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Εργαζόμαστε προκειμένου να κατανοήσουμε ακριβώς το τι συνέβη και για να σιγουρευτούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά».
Mιλώντας στην Wall Street Journal, ο Zuckerberg δήλωσε ότι η εταιρεία του ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τρίτους προγραμματιστές που «ενδέχεται να εκμεταλλεύονται» τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών στην πλατφόρμα του Facebook.
Αλλά παραδέχτηκε επίσης ότι «όπως και κάθε θέμα ασφάλειας, δεν θα μπορέσει να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα 100%».
Παρόλο που οι κινήσεις του Facebook είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, η προσπάθεια δεν είναι απαλλάξει τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου από το αίσθημα ότι η ιδιωτική τους ζωή έχει ήδη παραβιαστεί.
Επιπλέον, ο Μ. Zuckerberg παραδέχτηκε στη συνέντευξη ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και περισσότερο για να ολοκληρωθεί.
Εν τω μεταξύ, οι επιλογές για τους χρήστες είναι ήδη διαθέσιμες.
Για παράδειγμα, σταματήστε να χρησιμοποιείτε την επιλογή «συνδεθείτε με το Facebook» μετά τη λήψη μιας οποιαδήποτε εφαρμογής.
Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό, αλλά η εφαρμογή δεν θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες από το προφίλ σας στο Facebook, κάτι που η ίδια η εταιρεία παραδέχεται ότι συμβαίνει.
Για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε ήδη, υπάρχει μια αρκετά απλή διαδικασία για τη διαχείριση των δεδομένων στα οποία μπορούν να έχουν τρίτοι πρόσβαση.
Ή, αν προτιμάτε,μπορείτε πάντα να διαγράψετε πλήρως την εφαρμογή.

Βήμα 1:



Βήμα 2:



Βήμα 3:




Βήμα 4:



Βήμα 5:



Βήμα 6:



Βήμα 7:



Βήμα 8:



Βήμα 9:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης