Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού – ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε μαζί μέχρι τέλους

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού – ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε μαζί μέχρι τέλους
Στόχος της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών το συντομότερο δυνατό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Δριμεία επίθεση στη ΝΔ για τη στάση της στα κρίσιμα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος κατηγορώντας την ότι ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού και ότι μέλημα της είναι να αξιοποιήσει τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού.
Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και αναφερόμενος στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο κ.Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα του για το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στα κινητά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.
«Φυσικά δεν υπάρχει κάτι, αυτό το γνωρίζουν και στην Τουρκία.
Εκτιμώ ότι το γνωρίζει και ο εισαγγελέας και γι' αυτό το λόγο επιχειρεί τις καθυστερήσεις διαφορετικά θα είχε ενημερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς για το κατηγορητήριο και θα είχε προχωρήσει η ποινική διαδικασία» τόνισε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση τους το συντομότερο δυνατό.
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ και εάν οι διαφοροποιήσεις του Πάνου Καμμένου προκαλούν κυβερνητική αστάθεια ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε πως οι πυλώνες συνεργασίας των δυο κομμάτων αφορούν στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία, καθώς και στην καταπολέμηση της διαφθοράς ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Καμμένου ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος.
«Δεν είπε κάτι καινούργιο ο κ. Καμμένος, έχει εκφράσει τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις του σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα (πΓΔΜ) εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Από εκεί και πέρα η γνώμη μου είναι ότι με δεδομένο ότι οι πυλώνες αυτής της κυβερνητικής συνεργασίας αφορούν κατά πρώτο λόγο την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία, επίσης την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, και κατά δεύτερον την παροχή θεσμικών εγγυήσεων αλλά και τις πολιτικές πράξεις στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς, δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένα ζήτημα κυβερνητικής σταθερότητας.
Η διαφορετική του τοποθέτηση στο συγκεκριμένο ζήτημα προφανώς σχετίζεται με τις διαφορετικές ιδεολογικές τοποθετήσεις που έχουν τα δύο κόμματα που κυβερνούν, πράγμα το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι εύλογο» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως καλό θα ήταν «να περιμένουμε την κατάληξη των συνομιλιών να δούμε αν θα καταφέρουμε να έχουμε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους γείτονές μας».
Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Παρά το γεγονός ότι από το 2007-2008 έχει μπει σε μία κατεύθυνση να αποδεχτεί την διπλή ονομασία σήμερα για λόγους που έχουν να κάνουν με πολιτικές σκοπιμότητες αλλάζει την πολιτική της τοποθέτηση "ψαρεύοντας" κατά τη γνώμη μου στα "θολά νερά" του εθνικισμού και της αξιοποίησης ευαισθησιών του ελληνικού πληθυσμού» είπε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως υπεύθυνη θέση αυτή τη στιγμή επιβάλλει το να γίνουν όσα μπορούν να γίνουν για να υπάρξει μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης