Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλλαγή ατζέντας από Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη - Θα μιλήσει και ο Καμμένος στο συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας

Αλλαγή ατζέντας από Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη - Θα μιλήσει και ο Καμμένος στο συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας
Είναι το πρώτο από την σειρά των συνεδρίων στο οποίος ζήτησε να παραβρεθεί και να μιλήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Με το Σκοπιανό να έχει βαλτώσει από τις καντρίλιες του Ντιμιτρόφ και τα ελληνοτουρκικά σε δύσκολη φάση, η κυβέρνηση αλλάζει την ατζέντα επικεντρώνοντας ξανά στην οικονομία και στην διαπλοκή.
Το σημερινό αναπτυξιακό συνέδριο της Θεσσαλονίκης προσφέρεται για τον πρωθυπουργό προκειμένου να ξετυλίξει το αφήγημα της έξοδου από το μνημόνιο και την αυστηρή επιτήρηση.
Έχει σημασία ότι στο σημερινό συνέδριο θα μιλήσει και ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.
Είναι το πρώτο από την σειρά των συνεδρίων στο οποίος ζήτησε να παραβρεθεί και να μιλήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Πρόκειται για μία συβολική κυρίως κίνηση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν επικρατήσει το τελευταίο διάστημα ότι είναι σε πορεία απόκλισης από τον κυβερνητικό του εταίρο εξ αιτίας του Σκοπιανού αλλά και του θέματος των δύο «ομήρω» αξιωματικών μας.
Άλλωστε η ατζέντα της εξόδου από το μνημόνιο και της ανιτμετώπισης της διαπλοκής είναι το κοινό σημείο με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία από την αρχή όπως προβάλλουν και οι δύο βασίστηκε η συνεργασία τους.
Ο πρωθυπουρός αναμένεται ότι θα επιτεθεί στις δυνάμεις κυρίως εντός της χώρας που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο καθεστώς των μνημονίων και θα αξιοποιήσει τις αποκαλύψεις περί τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται να αξιοποιήσει και τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ με τα Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους μέσω του εκμαυλισμού των οποίων, το σύστημα Σαμαρά επεδίωκε να αυξάνει την επιρροή του στην κοινή γνώμη, σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ ακόμη και μέσα στην κρίση.
Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν είναι πολιτική δίωξη στους αντιπάλους όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση αλλά απαραίτητη προυπόθεση για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και να περάσει σε μία βιώσιμη αναπτυξιακή περίοδο .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης