Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω τεχνολογικών πιέσεων - Στο -0,25% ο DAX

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω τεχνολογικών πιέσεων - Στο -0,25% ο DAX
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται πιέσεις
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (28/3/2018) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται πιέσεις, στον απόηχο της υπόθεσης διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,46% υψηλότερα, στις 369,26 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,25% στις 11.940,71 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,64% στις 7.044,74 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,29% υψηλότερα στις 5.130,44 μονάδες.


Οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν σχεδόν κατά 2%, καθώς παραμένουν υπό την «σκιά» του τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της εταιρείας Cambridge Analytica.
Η μετοχή της Austria Microsystems διολίσθησε περισσότερο από 9%, ενώ στη Wall Street σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple και Amazon.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Shire σημείωσε «άλμα» 14%, παρά το γεγονός ότι δικαστήριο του Τόκυο απέρριψε αξίωση του φαρμακευτικού κολοσσού εναντίον φαρμάκου της ανταγωνιστικής εταιρείας Roche.
απόφαση θεωρείται ότι βοηθά στην εκκαθάριση οποιασδήποτε νομικής αβεβαιότητας σχετικά με το μελλοντικό φάρμακο. Οι μετοχές της Shire έφτασαν το 14% στα νέα.
Εν τω μεταξύ, ώθηση έλαβε η Unilever, σημειώνοντας άνοδο 4,7%, καθώς η UBS αναβάθμισε τη μετοχή της ολλανδικής εταιρείας καταναλωτικών αγαθών σε «buy» από «neutral».
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, βελτίωση αναμένεται να καταγράψει το καταναλωτικό κλίμα της Γερμανίας τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του ινστιτούτου GfK, αντιστρέφοντας εν μέρει την πτώση που σημειώθηκε κατά τον τρέχοντα μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Gfk αναμένεται να διαμορφωθεί στις 10,9 μονάδες, από 10,8 μονάδων τον Μάρτιο, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση του δείκτη στις 10,7 μονάδες.
Σύμφωνα με το GfK, οι προοπτικές για την εγχώρια ανάπτυξη το 2018 παραμένουν ευνοϊκές, με το ινστιτούτο να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις που πραγματοποίησε στις αρχές του έτους ότι οι ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά περίπου 2% το τρέχον έτος.
Την ίδια ώρα, αμετάβλητη παρέμεινε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2018, μετά τη σημαντική πτώση που κατέγραψε κατά τους πρώτους μήνες του έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της χώρας διαμορφώθηκε στις 100 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και ο δείκτης είχε καταγράψει σημαντική πτώση από τις 104 μονάδες.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης