Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φραγκιαδάκης (ΕΤΕ): Η Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα μειώσει τα ΝPEs κάτω των 10 δισ.

Φραγκιαδάκης (ΕΤΕ): Η Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα μειώσει τα ΝPEs κάτω των 10 δισ.
Παραμένει ο στόχος πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής
Η Εθνική Τράπεζα θα είναι η πρώτη η οποία θα κατορθώσει να μειώσει τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα (NPΕs) κάτω των 10 δισ. ευρώ, όπως υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας σε αναλυτές.
Όπως υπογράμμισε εντός του β’ εξαμήνου του 2018 θα υπάρξει πώληση και μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις, με τα 600 εκατ. ευρώ εξ αυτών να βρίσκονται εντός του ισολογισμού της τράπεζας.
Σχετικά με το θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, δήλωσε, ότι «η πρόθεσή μας είναι η ολοκλήρωση της πώλησης της ασφαλιστικής να γίνει φέτος.
Εξετάζουμε όλες τις διαθέσιμες στρατηγικές επιλογές για τη μεγιστοποίηση του οφέλους».
Προσέθεσε ακόμη ότι το η Εθνική Ασφαλιστική  είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ ερωτηθείς αν θα την διατηρήσουν στο χαρτοφυλάκιό τους απήντησε ότι «διαπραγματευτήκαμε στο παρελθόν να κρατήσουμε την ασφαλιστική στον όμιλο της Εθνικής, αυτό, όμως, απορρίφθηκε λόγω του επιβεβλημένου πλάνου αναδιάρθρωσης. Βεβαίως διατηρούμε το 25% της Εθνικής Ασφαλιστικής».
Το 2019 με βάση τους στόχους που έχουν υποβληθεί στον SSM τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPE`s) πρέπει να μειωθούν στα 13 δισ. ευρώ, ωστόσο τα στελέχη της διοίκησης προέβλεψαν ότι τα NPEs το ίδιο έτος θα περιορισθούν στην περιοχή των 10 δισ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα θα είναι η μόνη που θα έχει μειώσει σε τόσο σημαντικό βαθμό τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.
Κι αυτό θα επιτευχθεί με την εφαρμογή πιο επιθετικών κινήσεων όπως οι πλειστηριασμοί και οι ρευστοποιήσεις.
Για το 2018 το πλάνο της τράπεζας προβλέπει μείωση των NPEs κατά 2 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης