Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Κίνα δεν έχει αντιμετωπίσει δίκαια τις αμερικανικές εταιρείες - Πρέπει να αλλάξει την πολιτική της

ΗΠΑ: Η Κίνα δεν έχει αντιμετωπίσει δίκαια τις αμερικανικές εταιρείες - Πρέπει να αλλάξει την πολιτική της
Ο αμερικανός πρέσβης στην Κίνα, Terry Branstad, τόνισε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τα χτίζει τις εμπορικές της σχέσεις με το Πεκίνο
Τη θέση ότι η Κίνα δεν έχει αντιμετωπίσει δίκαια τις αμερικανικές εταιρείες διατύπωσε σήμερα ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα, Terry Branstad, μέσω συνέντευξης που παραχώηρησε σήμερα (29/3) στο δίκτυο CNBC, καλώντας παράλληλα το Πεκίνο να αλλάξει τις άδικες πολιτικές του.
Ειδικότερα, ο αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι το Πεκίνο πρέπει να ενημερωθεί για το πόσο σημαντική είναι η αλλαγή των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων για την ευημερία των αμερικανών εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «έχουμε εδώ και πολλά χρόνια μία κατάσταση όπου η Κίνα δεν έχει αντιμερωπίσει δίκαια τις αμερικανικές εταιρείες και το εμπορικό έλλειμμα αυξάνεται όλο και περισσότερο».
«Θέλουμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μία εμπορική σχέση με την Κίνα, αλλά χρειάζεαι να αλλάξει ορισμένες από τις άδικες και μερολιπτικές πολιτικές της», τόνισε ο Branstad, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας στις ξένες χώρες θα πρέπει να συμβεί ταχύτερα, «και αυτό είναι που προσπαθούμε να επιτύχουμε».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι κινέζοι αξιωματούχοι χρειάζεται να έχουν επίγνωση του «πόσο σημαντική είναι για τους αμερικανούς εργαζόμενους μία περισσόερο ωφέλιμη εμπορική σχέση» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο ανέφερε ότι ενδέχεται να επιβάλλει δασμούς ύψους 3 δισ. δολ. σε βάρος 128 αμερικανικών προϊόντων ως αντίποινα για τους δασμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα Ουάσιγκτον απένεντι στο Πεκίνο.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα ενώπιον δημοσιογράφων, ο κινέζος υπουργός Εμπορίου, Gao Feng, τόνισε ότι τα εμπορικά μέτρα των ΗΠΑ αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση εμπορικού προστατευτισμού, καθώς και ότι αντανακλούν μία ψυχροπολεμική στάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης