Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η επόμενη μέρα για την Εθνική Ασφαλιστική, ο ρόλος Fosun και Gongbao και το Plan B

Η επόμενη μέρα για την Εθνική Ασφαλιστική, ο ρόλος Fosun και Gongbao και το Plan B
Στόχος της ΕΤΕ είναι να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην ολοκλήρωση της πώλησης μέσα στις επόμενες 30 με 40 μέρες
Μετά και την επισημοποίηση του τερματισμού της Σύμβασης Αγοράς και Πώλησης της Εθνική Ασφαλιστική μεταξύ της ΕΧΙΝ και της ΕΤΕ, το πιθανότερο σενάριο για την υλοποίηση της πώλησης της μεγαλύτερης και αρχαιότερης ασφαλιστικής εταιρίας της χώρας, δείχνει προς την κατεύθυνση της κινεζικής FOSUN, αλλά και της Gongbao, που ήταν οι «επικρατέστεροι» μνηστήρες της πρώτης φάσης, πάντοτε μετά την EXIN.
Στόχος της ΕΤΕ είναι να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην ολοκλήρωση της πώλησης μέσα στις επόμενες 30 με 40 μέρες, χωρίς βεβαίως να προβεί σε επανάληψη της αρχικής και χρονοβόρας διαδικασίας.
Εάν όμως και πάλι οι διαπραγματεύσεις με τους δύο κινεζικούς ομίλους δεν έχουν αίσια κατάληξη (το τίμημα θα παίξει καθοριστικό ρόλο), η ΕΤΕ σχεδιάζει να προχωρήσει σε IPO για το 51% των μετοχών της ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.
Να υπενθυμίσουμε ότι η σύμβαση πώλησης τελεί και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής (EIOPA), η οποία θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Σε κάθε περίπτωση, η εννεάμηνη παλινδρόμηση της ΕΧΙΝ δεν έδειξε να επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τόσο την διοίκηση, όσο και το παραγωγικό δυναμικό της ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, που παρά το κλίμα αβεβαιότητας (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η μόνη «οδηγία» και επικοινωνία από πλευράς ΕΧΙΝ ήταν «business as usual»), έκλεισε τη χρονιά και μέ αυξημένη κερδοφορία, αλλά και με σημαντική αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων.
Τα αποτελέσματα αυτά, που επιτεύχθηκαν στη διάρκεια μιας, αναμφίβολα, από τις δυσκολότερες περιόδους στην 127χρονη ιστορία της εταιρίας, δείχνουν ότι διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα και πιο αφοσιωμένα δίκτυα πωλήσεων της αγοράς και κυρίως στελέχη τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν με σύνεση και ψυχραιμία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Επιβεβαίωσε η Εθνική το «ναυάγιο» στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Exin

Τον τερματισμό της Σύμβασης Αγοράς και Πώλησης της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων "η ΕΘΝΙΚΗ" αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης.
Η τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις, αναφέρει η Εθνική Τράπεζα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιουνίου 2017, η Εθνική Τράπεζα τη ανακοίνωσε την πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων "η ΕΘΝΙΚΗ" στην ΕΧΙΝ Financial Services Holdings B.V. ("EXIN”), υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Αντιδρά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής - Φιάσκο η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η πολυδιαφημισμένη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εξελίχθηκε σε ένα ανεπανάληπτο φιάσκο, αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. «Η ΕΘΝΙΚΗ».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μετά από εννέα μήνες, όπου οι διαπραγματεύσεις και οι δημοσιεύσεις “έδιναν και έπαιρναν”, σήμερα η ΕΤΕ ανακοίνωσε τη λήξη της σύμβασης για την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να «νίπτει τας χείρας της», να ελέγξει τη διαδικασία και να καταλογίσει τις ευθύνες που προκύπτουν, δεδομένου ότι διακυβεύεται μεταξύ των άλλων η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας. Να ζητήσει την αναθεώρηση των δεσμεύσεων της στην DGCom και μέσα από τεκμηριωμένες προτάσεις να απαιτήσει την ματαίωση της πώλησης.
Η διοίκηση της ΕΤΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την διαχείριση της πώλησης καθώς οι κινήσεις της ζημιώνουν τον Έλληνα φορολογούμενο, αφενός γιατί δαπάνησε κεφάλαια στη διαδικασία αυτή, και αφετέρου γιατί παρεμπόδισε την εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής Ασφαλιστικής
Όμοια, η Morgan Stanley με την Goldman Sachs, οι οποίοι ήταν σύμβουλοι πώλησης και είχαν αναλάβει τον έλεγχο των υποψηφίων εταιριών φέρουν σοβαρότατες ευθύνες.
Εμείς επιμένουμε ότι η πώληση είναι επιζήμια τόσο για την Εταιρία, όσο και για τα δίκτυα πωλήσεων και τους ασφαλισμένους.
Είναι ασύμφορη για την ΕΤΕ γιατί η Εθνική Ασφαλιστική είναι άκρως κερδοφόρα.
Είναι ασύμφορη για την Εθνική οικονομία γιατί πάνω από 2 δις αποθεματικά που επενδύονται στην Ελλάδα θα φύγουν στο εξωτερικό.
Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν και είναι 127 χρόνια ενεργά παρόντες με τις τεκμηριωμένες θέσεις και τις προτάσεις τους κρατώντας μεγάλη, φερέγγυα και δυνατή την Εταιρία και θα συνεχίσουν να το πράττουν.
Λύσεις σε όφελος των ασφαλισμένων, της Εταιρίας και της ΕΤΕ υπάρχουν. Το ξεπούλημα δεν είναι μονόδρομος!
Καλούμε παράλληλα τη Διοίκηση της Εταιρίας μας, να απαγγιστρωθεί από τις αντιπαραγωγικές πιέσεις της ΕΤΕ που οδηγούν στην αδράνεια και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να λύσει τα θέματα που προέκυψαν λόγω όλης αυτής της αναστάτωσης (πάγωμα νέου μηχανογραφικού συστήματος, εξέλιξη προσωπικού, κα) και να απευθυνθεί στον κόσμο της Εταιρίας ο οποίος αγωνιά και αναμένει να επανέλθει η Εθνική στην κανονικότητα που της αρμόζει.
Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ», αναφέρει ο Σύλλογος.

Τι ανέφερε από τις 28/3/2018 το www.bankingnews.gr

Η Fosun είναι πολύ πιθανό να εξαγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική

Μετά την περιπετειώδη κατάληξη της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από το επενδυτικό σχήμα EXIN....ο επικρατέστερος μεταξύ των δύο "νέων" ενδιαφερομένων για την ασφαλιστική είναι ο κινεζικός όμιλος Fosun.
Η Εθνική τράπεζα σχεδίαζε να προχωρήσει σε IPO για το 51% των μετοχών της Ασφαλιστικής στο χρηματιστήριο ως εναλλακτική λύση.
Ωστόσο η επανεμφάνιση της Fosun αλλάζει σε κάποιο βαθμό τα δεδομένα.
Με βάση πηγή προσκείμενη στον κινεζικό όμιλο έχει επανακάμψει το ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική και όπως τονίζεται εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά - θα επανέλθουν με το ίδιο σχεδόν τίμημα όπως και στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.
Με βάση ενδείξεις εντός 3 μηνών θα πρέπει να έχει πλήρως ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά την Εθνική Ασφαλιστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης