Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Η μεταβατική συμφωνία για το Brexit δεν θα βοηθήσει τις βρετανικές μετοχές

BlackRock: Η μεταβατική συμφωνία για το Brexit δεν θα βοηθήσει τις βρετανικές μετοχές
Η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας δεν θα είναι καταλυτική για την ανάκαμψη του βρετανικού χρηματιστηρίου
Την εκτίμηση ότι οι βρετανικές μετοχές θα συνεχίσουν να υποαπoδίδουν εξέφρασε ο Richard Turnill της BlackRock, επισημαίνοντας ότι η μεταβατική συμφωνία για το Brexit δεν θα βοηθήσει και πολύ.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, το χρηματιστήριο της χώρας έκανε μια «φτωχή» εκκίνηση το 2018, υποαπαδίδει σε σχέση με τις διεθνείς αγορές για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας και οι επενδυτές δεν θα πρέπει να βασίζονται στη βελτίωση.



«Η νέα μεταβατική συμφωνία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίζει λίγο την αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit αλλά δεν ανακουφίζει τις βρετανικές μετοχές» πρόσθεσε ο Turnill.
Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα στους γενικούς όρους για μια 2ετή μεταβατική συμφωνία που αναμένεται να εφαρμοστεί στις 29 Μαρτίου του 2019, όταν οι Βρετανοί αποχωρήσει από το εμπορικό μπλοκ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία «μειώνει τον κίνδυνο για μια άτακτη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ το επόμενο έτος» και οι αβεβαιότητες που σχετίζονται με το Brexit βασίζονται εν μέρει στην αδύναμη απόδοση των βρετανικών μετοχών.
«Η πρόσφατη συμφωνία φαίνεται απίθανο να παίξει καταλυτικό ρόλο για την ανάκαμψη του βρετανικού χρηματιστηρίου.
Η τελική κατάσταση των σχέσεων Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ είναι πολύ αβέβαιη, ενώ υπάρχει η πιθανότητα νέου κινδύνου στο τέλος του 2020» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης