Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης για ΛΑΡΚΟ: Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά - Καμία απόφαση δεν θα ληφθεί εν κρυπτώ

Σταθάκης για ΛΑΡΚΟ: Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά - Καμία απόφαση δεν θα ληφθεί εν κρυπτώ
O κ. Σταθάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ άφησε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί εν κρυπτώ.
Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πρόσφατη δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (σύμφωνα με την οποία καθίσταται οριστική η απόφαση της Ε.Ε. του 2014 για την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 136 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, από τη ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό δημόσιο) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Σταθάκης με βουλευτές του νομού Φθιώτιδας και Ευβοίας καθώς και με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Στο πλαίσιο της απόφασης, το ελληνικό δημόσιο καλείται να αρχίσει διάλογο με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εκπόνηση σχεδίου επίλυσης του ζητήματος.
Βασική επιδίωξή μας, υπογράμμισε ο Υπουργός, είναι να υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ.
«Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση δημιουργεί ένα νέο τοπίο.
Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά», επισήμανε ο κ. Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί εν κρυπτώ.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης όρισε νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εντός του Μαΐου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης