Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ευρωπαϊκός Κανονισμός Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων

tags :
Ευρωπαϊκός Κανονισμός Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων
Οι διακεκριμένοι εισηγητές τόνισαν, ότι θα πρέπει η συμμόρφωση να αντιμετωπίζεται με έναν θετικό και ουσιαστικό τρόπο
Κάθε φορέας και επιχείρηση υποχρεούται σε συμμόρφωση προς το νέο κανονιστικό πλαίσιο, όπως αυτό ορίζεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, ο οποίος τίθεται σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018.
Παράλληλα, η μη συμμόρφωση συνεπάγεται έκθεση σε κίνδυνο όχι μόνο υψηλών προστίμων  αλλά και αγωγών από πρόσωπα, τα δικαιώματα των οποίων προσβάλλονται.  Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα εκδήλωσης που διοργάνωσε εχθές (Τετάρτη 28/03) το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με την συμμετοχή εκατοντάδων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Οι διακεκριμένοι εισηγητές τόνισαν, ότι θα πρέπει η συμμόρφωση να αντιμετωπίζεται με έναν θετικό και ουσιαστικό τρόπο, καθώς τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι επιχειρήσεις διαφυλάσσουν το «καλό τους όνομα» και προστατεύονται από τρίτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν στην Υγεία, οι ασφαλιστικές εταιρίες συμπεριλαμβάνονται στους φορείς – υπεύθυνους επεξεργασίας (νοσοκομεία, κλινικές, φαρμακευτικές εταιρείες, ασφαλιστικές εταιρείες, κλπ) που απαλλάσσονται πλέον από τη γενική υποχρέωση γνωστοποίησης τήρησης αρχείου ή λήψης άδειας για την επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Θα υπάρχουν πλέον εναλλακτικοί τρόποι προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν στην υγεία και αυστηρότερα πρόστιμα για την αθέμιτη επεξεργασία τους.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ολυμπία» στην Αίγλη Ζαππείου, παρουσιάστηκαν όλες οι αλλαγές που επιφέρει ο Κανονισμός στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων για όλες τις επιχειρήσεις και τα βήματα συμμόρφωσης στο νέο αυστηρό νομικό πλαίσιο από τους εισηγητές κ. Νικόλα Κανελλόπουλο, Γενικό Γραμματέα ΟΠΕΜΕΔ και Δικηγόρο, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization-EPLO), κα Λίλιαν Μήτρου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Ιωάννη Δρακούλη, Associate Partner ΕΥ, FIDS – Business Integrity and Compliance Management, κ.  Αλέξανδρο Χασάπη, Senior Manager ΕΥ, FIDS – Business Integrity and Compliance Management, κα. Ανθή Παπαγεωργίου, Fraud Investigation and Dispute Services EY και κα Ήρα Χιώνη, Senior Associate στη Δικηγορική Εταιρεία Νικόλας Κανελλόπουλος- Χαρά Ζέρβα και Συνεργάτες. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης