Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι αγορές θα βρεθούν μπροστά στην τέλεια καταστροφή

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι αγορές θα βρεθούν μπροστά στην τέλεια καταστροφή
Κορυφαίοι traders καλούν τους επενδυτές να μην εφησυχάζουν
Σαφής προειδοποίηση προς τους επενδυτές να μην παρασύρονται από την ανάκαμψη των αγορών, καθώς θεωρούν ότι είναι προσωρινοί, απευθύνουν κορυφαίοι traders και αναλυτές.
Όπως σημειώνουν υπάρχουν τέσσερις λόγοι για τους οποίους «το χειρότερο για τις αγορές δεν έχει φθάσει ακόμη».
Υποστηρίζουν ότι τα ριψοκίνδυνα assets έχουν άμεση ανάγκη τη διακοπή για το Πάσχα (σ.σ.: οι διεθνείς αγορές –εκτός της Wall Street – θα παραμείνουν κλειστές αύριο Παρασκευή 30/3 και τη Δευτέρα 2/4 καθώς γιορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών.
Η Wall Street θα παραμείνει κλειστή μόνο την Παρασκευή 30/3).
Αιτία το γεγονός ότι το β’ τρίμηνο θα γεμίσει τους επενδυτές με πολύ περισσότερο άγχος σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2018.
Η μεταβλητότητα (volatility) έχει εκτοξευθεί σε όλες τις μορφές επενδύσεων: ομόλογα, συναλλαγματικές αγορές, μετοχές.
Η άνοδος της μεταβλητότητας στο α’ τρίμηνο ήταν η ισχυρότερη από το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, δηλαδή το 2011, έως και σήμερα και ακολουθεί πορεία ανάλογη με αυτή που κατέγραφε την εποχή της κατάρρευσης του hedge fund LTCM το 1998 και αυτήν της κατάρρευσης της Lehman Brothers το 2008.
Οι τέσσερις βασικοί λόγοι που δικαιολογούν την απαισιόδοξη πρόβλεψη traders και αναλυτών είναι οι ακόλουθοι:

  1. Ο S&P 500 δεν έχει πραγματικά καταρρεύσει, καθώς διατηρείται υψηλότερα από τον μέσο ημερήσιο όρο 200 ημερών. Όσο αργεί η υποχώρησή του τόσο πιο ισχυρή θα είναι.
  2. Το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) δεν έχει κατορθώσει να διατηρηθεί άνω των 65 δολαρίων. Με την παραγωγή των ΗΠΑ να ενισχύεται, τις τιμές των εμπορευμάτων να υποχωρούν στέλνοντας το μήνυμα ότι θα υπάρξει πτώση της ζήτησης, είναι βέβαιο ότι μία νέα «βουτιά» για το αμερικανικό αργό δεν είναι πολύ μακριά.
  3. Όλοι αναμένουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με τη Fed να παραμένει ήσυχη και να μην εμφανίζεται πρόθυμη να εφαρμόσει εξαιρετικά επιθετική νομισματική πολιτική.
  4. Μόλις υπάρξει υποχώρηση αυτών των αποδόσεων θα αποτελέσει ένα σήμα κινδύνου ότι καταφθάνει νέα αναταραχή στις αγορές ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης