Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζεται σε «Β», από «Β+», η Eldorado Gold - Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Υποβαθμίζεται σε «Β», από «Β+», η Eldorado Gold - Σταθερό το outlook
«Πλήγμα» από την Standard & Poor’s για την αξιοπιστία της Eldorado Gold
Στην υποβάθμιση -από «Β+» σε «Β»- της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για την Eldorado Gold προχώρησε σήμερα (29 Μαρτίου 2018) η Standard & Poor’s, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook) και διατηρώντας σε «3» (50%-70%) την αξιολόγηση ανάκτησης (recovery rating) σε περίπτωση χρεοκοπίας.
Η απόφαση του αμερικανικού οίκου αντανακλά τις προσδοκίες για ασθενέστερα κέρδη και ταμειακές ροές από πλευράς της καναδικής εταιρείας εξόρυξης, μετά και τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα για το περασμένο έτος.
Η εκτίμηση για τον λόγο χρέους προς EBITDA διαμορφώνεται στο 4x για την περίοδο 2018-2019, δεδομένης ιδιαίτερα σημαντικής αύξησης των κεφαλαιουχικών δαπανών κατά τα επόμενα χρόνια (1 δισεκ. δολάρια Η.Π.Α. έως το 2020).
Βέβαια, ο αμερικανικός οίκος αναμένει η Eldorado να διαθέτει επαρκή μετρητά για να χρηματοδοτήσει τα αναμενόμενα ελλείμματα ταμειακών ροών, την επόμενη διετία.
Η καναδική εταιρεία κατάγραψε ζημίες ύψους 9,9 εκατ. δολ. το 2018, έναντι 344,2 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 15,2 εκατ. δολ. από 47,4 εκατ. δολ. το 2016.
Η ετήσια παραγωγή χρυσού ανήλθε στις 292.971 ουγγιές, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.
Τα μεταλλεία στις Σκουριές παραμένουν σε καθεστώς συντήρησης και η κατασκευή δεν πρόκειται να επανεκκινήσει έως ότου εκδοθούν οι άδειες από το ελληνικό δημόσιο, όπως αναφέρει η Eldorado στην ανακοίνωσή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης