Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ ξεχνά τα τεράστια σκάνδαλα των προηγούμενων χρόνων

Υπ. Εργασίας: Η ΝΔ ξεχνά τα τεράστια σκάνδαλα των προηγούμενων χρόνων
Η «απάντηση» του υπουργείου Εργασίας στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα του Ευστ. Μαρίνου
Το υπουργείο εργασίας απάντησε στα πυρά της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τη ΝΔ για τεράστια σκάνδαλα τα προηγούμενα χρόνια.
«Τις τελευταίες δύο ημέρες  -σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείο εργασίας- η ΝΔ επιδόθηκε σε έναν πόλεμο λάσπης σχετικά με το διορισμό νέου Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος οδήγησε στην απόσυρση από τη διαδικασία τον κ. Ευστάθιο Μαρίνο για λόγους ευθιξίας.
Το κόμμα- πυλώνας ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, με τεράστια σκάνδαλα και απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, το κόμμα που έφτασε να μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιώντας το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ταμείο μαύρου πολιτικού χρήματος, έχει το θράσος να αμφισβητεί την ηθική της κυβέρνησης με ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη.
Το κόμμα που βύθισε στα χρέη και την ανυποληψία τα ασφαλιστικά ταμεία δεν δέχεται ότι το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ανασυντάσσεται και ανακτά την αξιοπιστία του. Για το λόγο αυτό δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό.»
Αλλά και η ΗΔΙΚΑ ανέλαβε να υπερασπιστεί τον υποψήφιο διοικητή του ΕΦΚΑ  Ευστάθιο Μαρίνο, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι ουδέποτε ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης έλαβε επιπλέον αμοιβή ( πλην του μισθού του) και ότι η εταιρία του συνέταιρού του επελέγη μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος λόγω εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ έχει ως εξής:

«Σε απάντηση των ανυπόστατων κατηγοριών που εκτοξεύτηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης προς τον φορέα μας και προς το πρόσωπο του συνεργάτη μας σας ενημερώνουμε για τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας: Η ΗΔΙΚΑ είναι φορέας που υλοποιεί έργα πληροφορικής και συνάπτει συμβάσεις με μια πληθώρα συνεργατών με κατάλληλη κάθε φορά εξειδίκευση και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες των προμηθειών του δημοσίου.
Ο κύριος Μαρίνος αποτελεί έναν από τους εμπειρότερους και ικανότερους συνεργάτες του Φορέα στο ρόλο του συμβούλου για θέματα πληροφορικής.
Αυτό αποδεικνύεται με την απόλυτα επιτυχημένη πλατφόρμα αιτήσεων της ΗΔΙΚΑ που σχεδιάστηκε από το μηδέν και αναπτύχθηκε, υπό  την καθοδήγησή του, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, βασισμένη σε τελευταίες τεχνολογίες ανάπτυξης έργων πληροφορικής.
Μέσω αυτής της πλατφόρμας εφαρμόστηκαν με απόλυτη επιτυχία κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης και άλλων φορέων (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Κοινωνικό Μέρισμα, Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο) ως έργα υψηλών τεχνικών απαιτήσεων με μεγάλο κοινωνικό πρόσημο που άλλαξαν τον χάρτη επαφής του κράτους με τον Πολίτη.
Ξεκαθαρίζουμε εδώ ότι ο κ. Μαρίνος για όλες τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην ΗΔΙΚΑ τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει λάβει καμία απολύτως άλλη αμοιβή ή άλλου είδους αποζημίωση πέραν των νόμιμων απολαβών του για τη θέση του συμβούλου στη διοίκηση.
Όλες οι αναφορές σε αμοιβές που δήθεν έχει (ή σχεδίαζε να) λάβει μέσω έργων που υποτίθεται ότι ανέθετε στον εαυτό του, καταδεικνύουν δυστυχώς απελπισμένη προσπάθεια σπίλωσης της υποψηφιότητάς του ως διοικητή του ΕΦΚΑ.
Καθένας που ασχολείται με έργα ΕΣΠΑ γνωρίζει ότι η αυτεπιστασία με ίδια μέσα (την οποία επικαλούνται κύκλοι για δήθεν έξτρα αμοιβές (7.316€ και 37.067€) του κ. Μαρίνου στον εαυτό του) αφορούν σε κάλυψη της τακτικής μισθοδοσίας των υπαλλήλων του φορέα και όχι σε επιπλέον αμοιβές!
Πρόκειται δηλαδή για κάλυψη του ίδιου του μισθού των υπαλλήλων από τα ΕΣΠΑ αντί από το δημόσιο προϋπολογισμό.
Αναφορικά με τον κ. Καρκαλή υπήρξε πράγματι συνεργασία για πρώτη φορά το 2017 στα πλαίσια ευρωπαϊκού έργου όπου ακολουθήθηκε η διαδικασία της ανοικτής δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιλογή υποψηφίων (για έργο ύψους 10.500€ ευρώ) και μόλις πριν λίγες μέρες (στις 26/3) του ζητήθηκε να αναλάβει συγκεκριμένη εργασία ύψους 20.000€  για συντήρηση και βελτιώσεις στην πλατφόρμα του ΚΟΤ (για την οποία σημειωτέον δεν έχει καν υπογραφεί ακόμα η σχετική σύμβαση).
Η 2η αυτή συνεργασία βασίζεται στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία που διαθέτει ο κ. Καρκαλής και στην αναμφισβήτητη ικανότητά του να φέρει σε πέρας ένα συγκεκριμένο έργο, με αρχή μέση και τέλος, με καθαρή και διάφανη διαδικασία η οποία αναρτάται και στην διαύγεια.
Είναι εύκολα αντιληπτό ότι καμία απολύτως προώθηση έργων ή χρηματοδότηση δεν υπήρξε προς την εταιρεία Safecape όπως επιχειρείται άστοχα να παρουσιαστεί.
Είναι σαφές, ότι η όποια προσπάθεια να θιγεί το κύρος τόσο του συνεργάτη μας όσο και της ίδιας της ΗΔΙΚΑ πέφτει στο κενό καθώς αποδεικνύεται (και μέσω της διαύγειας) πως ουδέποτε ανατέθηκε οποιοδήποτε έργο της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και με οποιονδήποτε τρόπο (είτε μέσω απευθείας ανάθεσης είτε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας) στην εταιρεία Safecape ενώ παράλληλα καμία επιπλέον αμοιβή δεν έλαβε ούτε επρόκειτο να λάβει ο κ. Μαρίνος.
Σύμφωνα με τα παραπάνω καθίσταται πλέον σαφές πως τόσο η διοίκηση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ όσο και ο ίδιος ο κ. Μαρίνος υπερασπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δημόσιο συμφέρον. Σε καμία διαδικασία δεν υπήρξε αδιαφάνεια, ενώ παράλληλα οι όποιες επιλογές συνεργατών και υλοποιήσεις έργων, βασίστηκαν σε κριτήρια της μέγιστης λειτουργικής επάρκειας με το μικρότερο δυνατό κόστος, γεγονός που ενδεχομένως αντίκειται σε διάφορα συμφέροντα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης