Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Μπόμπολας πλήρωσε μισθό μέσω δικηγόρων στους πρώην εργαζομένους του

Ο Μπόμπολας πλήρωσε μισθό μέσω δικηγόρων στους πρώην εργαζομένους του
Όλες οι λεπτομέρειες της κίνησης πληρωμής οφειλών στους εργαζόμενους του καταρρεύσαντος ομίλου Πήγασος, οι υποσχέσεις και η «χρηματοδότηση»
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες τους τέως εργαζόμενους του ομίλου Πήγασος.
Στους λογαριασμούς τους πιστώθηκε ένας μήνας τακτικής μισθοδοσίας από τους τέσσερις οφειλόμενους έως και τον περασμένο Μάιο όπου ο όμιλος Πήγασος οδηγήθηκε στην κατάρρευση και με τη γνωστή συνέχεια να βγουν στο σφυρί τα περιουσιακά του στοιχεία και αποκτήσει τον έλεγχο των τίτλων Έθνος και Ημερησία η Dimera του κ. Ιβάν Σαββίδη.
Η κατάθεση στους λογαριασμούς των εργαζομένων έγινε από γνωστό δικηγορικό γραφείο που ειδικεύεται στο πτωχευτικό δίκαιο . Αυτό είναι εφικτό να συμβεί με απολύτως νόμιμο τρόπο εφ όσον έχει ανατεθεί με σύμβαση με τέτοια διαδικασία σε ένα δικηγορικό γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή δόθηκε από τις εκδόσεις Έθνος την εταιρία του ομίλου Πήγασος που εξέδιδε την  Έθνος και απασχολούσε τους εργαζόμενους (πριν την κατάρρευση), στους οποίους καταβλήθηκε ένας μισθός.
Η συγκεκριμένη εταιρία μαζί με τις υπόλοιπες εταιρίες του ομίλου Πήγασος είχαν υποβάλλει αίτηση πτώχευσης η οποία απορρίφθηκε από το δικαστήριο λόγω μη ύπαρξης πτωχευτικής περιουσίας.
Υπό αυτά τα δεδομένα καθίσταται προφανές ότι η χρηματοδότηση καταβολής των μισθών προέρχεται είτε από νομικά είτε από φυσικά πρόσωπα της οικογένειας Μπόμπολα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν ο κ. Φώτης Μπόμπολας είχε δηλώσει σε εργαζόμενους της εταιρίας ότι θα καταβάλλει τα δεδουλευμένα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το τέλος του 2018 προτίθεται να καταβάλλει άλλους δύο μισθούς επιπλέον ενώ δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τις αποζημιώσεις προσωπικού οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 6 εκ ευρώ.
Βεβαίως για να καταβληθούν οι επιπλέον μισθοί μέσω της Έθνος θα πρέπει να υπάρχει η Έθνος και να μην έχει έως τότε πτωχεύσει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης