Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Χωρίς ισχυρή και σύγχρονη βιομηχανία δεν μπορούμε να είμαστε βιώσιμοι στο ευρώ

Δραγασάκης: Χωρίς ισχυρή και σύγχρονη βιομηχανία δεν μπορούμε να είμαστε βιώσιμοι στο ευρώ
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο εξωστρέφειας υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Την θέση πως«χωρίς ισχυρή και σύγχρονη βιομηχανία δεν μπορούμε να είμαστε βιώσιμοι στο ευρώ» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα τις «Αναπτυξιακές προοπτικές της βιομηχανίας στην Κεντρική Μακεδονία» που συγκάλεσε στο πλαίσιο του πρόσφατου αναπτυξιακού συνεδρίου στην Κεντρική Μακεδονία.
Στη σύσκεψη αυτή όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ), Παναγιώτης Κορκολής αλλά και σειρά εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ.Δραγασάκης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει κλαδική διάσταση στη συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και των παραγωγικών φορέων.
«Ακριβώς γι' αυτό αποτελεί πρόβλημα ότι κατά τις προηγούμενες κυβερνήσεις οτιδήποτε είχε σχέση με κλαδική, τομεακή ή διακλαδική πολιτικής είχε εγκαταλειφθεί.
Και ως εκ τούτου το κενό αυτό θα πρέπει να το καλύψουμε σήμερα μέσα από διάλογο.
Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται και όταν δεν υπάρχουν δομές που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των πολύ μεγάλων και διεθνοποιημένων επιχειρήσεων, των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων κλπ.
Το υπουργείο αναπτύσσει ήδη διάλογο για να υπάρξει κάλυψη αυτών των κενών, διότι αυτή ακριβώς είναι η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια τάση, όχι η ακύρωση, αλλά ο επαναπροσδιορισμός του αναπτυξιακού ρόλου του κράτους και της πολιτικής» είπε ο κ.Δραγασάκης, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια που κινείται στην κατεύθυνση της προσέλκυσης ενδιαφέροντος διεθνών επενδυτικών οίκων
Ο κ.Δραγασάκης στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποίησε αντίστοιχη σύσκεψη και για την αγροτική οικονομία, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης και ο Θεοφάνης Κουρεμπές, πρόεδρος ΕΛΓΑ
Όπως αναφέρεται, κατά την συνάντηση αναδείχθηκαν όχι μόνο προβλήματα του παρελθόντος, αλλά και προβλήματα που αναδύονται από τις νέες τάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση έγινε φανερό ότι η εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας και της έρευνας είναι αναγκαία στην αγροτική οικονομία, ότι η κλιματική αλλαγή αρχίζει να επηρεάζει τον καλλιεργητικό κύκλο και την ποιότητα των προϊόντων και ότι ο ανταγωνισμός στις εξαγωγές μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο εξωστρέφειας προκειμένου να διευκολύνεται η διείσδυση των αγροτικών επιχειρήσεων στις μεγάλες αγορές.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο εξωστρέφειας», τόνισε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος πρότεινε τον χαρακτηρισμό 10-15 αγροτικών προϊόντων ως στρατηγικά.
«Και πρέπει να διαμορφώσουμε για καθένα από αυτά τα προϊόντα ολοκληρωμένη και κάθετη στρατηγική από τη φάση της παραγωγής μέχρι τη φάση του marketing και της τελικής κατανάλωσης» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης