Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το μέγα φιάσκο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Λαφαζάνης: Να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το μέγα φιάσκο της Εθνικής Ασφαλιστικής
«Δεν υπάρχουν μόνο πολιτικές αλλά και εγκληματικές ποινικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να αποδοθούν άμεσα σε υψηλά κυβερνητικά πρόσωπα και στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας»
Για το «φιάσκο» της εκποίησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ΕΧΙΝ, έκανε λόγο ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης υπενθυμίζοντας πως στο παρελθόν το κόμμα του είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει.
«Δεν υπάρχουν μόνο πολιτικές αλλά και εγκληματικές ποινικές ευθύνες, οι οποίες πρέπει να αποδοθούν άμεσα σε υψηλά κυβερνητικά πρόσωπα και στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, μετά το ναυάγιο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ΕΧΙΝ, δεν μπορεί να διεκδικήσει ούτε καν την κατάπτωση εγγυητικής επιστολής από την εν λόγω εταιρεία, την οποία η Εθνική όφειλε νομίμως να επιβάλει αλλά σκανδαλωδώς αγνόησε προς όφελος των αφερέγγυων αγοραστών, οι οποίοι κατά πρωτοφανή τρόπο αθετούν αζημίως την συμφωνία αγοράς» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
Ο γραμματέας της ΛΑΕ, πρόσθεσε πως δεν έχει δικαίωμα κανένας «και πολύ περισσότερο ο αντιπρόεδρος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, να εκθέτουν ανεύθυνα και σκανδαλωδώς μια ιστορική φερέγγυα και ακμάζουσα ασφαλιστική εταιρεία δημόσιου συμφέροντος, όπως η Εθνική Ασφαλιστική».
Όπως τονίζει στη γραπτή του δήλωση ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, «η Εθνική Ασφαλιστική είχε κέρδη 71,6 εκατ. ευρώ το 2017 και σημαντική κερδοφορία περίπου 500 εκατ. ευρώ στα δύσκολα χρόνια 2012-2017». Εκφράζει δε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι «κυβέρνηση και διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, παρά το μέγα σκάνδαλο που αντιπροσωπεύει το “φιάσκο” του deal με την ΕΧΙΝ, επιμένει στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής».
Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει: «Απαιτούμε από τις ένοχες και συνένοχες, κυβέρνηση και διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής να εγκαταλείψουν κάθε ιδέα πώλησης -και σε οποιονδήποτε- της Εθνικής Ασφαλιστικής και να διακόψουν κάθε διαδικασία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Προειδοποιούμε κυβέρνηση και Εθνική Τράπεζα ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση να προβούν σε ένα εθνικό έγκλημα, να ξεπουλούν τη χώρα και να την παραδίδουν βορά στα πιο αδίστακτα πολυεθνικά συμφέροντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης