Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Εντυπωσιακή αφωνία ΝΔ για Μαρινάκη, προφανώς λόγω των σχέσεων με τον κ. Μητσοτάκη

Τζανακόπουλος: Εντυπωσιακή αφωνία ΝΔ για Μαρινάκη, προφανώς λόγω των σχέσεων με τον κ. Μητσοτάκη
«Οι μέρες που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κος Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης
Σφοδρή επίθεση στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
«Προκαλεί αίσθηση η εντυπωσιακή αφωνία της ΝΔ απέναντι στο περιστατικό της Τετάρτης στον Πειραιά αλλά και σε ό, τι έχει να κάνει με τις ποικίλες δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Μαρινάκη, που διώκεται ποινικά για αποθήκευση, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.
Και πρόσθεσε πως «προφανώς η αφωνία αυτή της ΝΔ σχετίζεται με τις, δημόσια παραδεδεγμένες, προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο. Αυτές εξηγούν και την μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας».
«Οι μέρες που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κος Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
«Δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο αποβολής της ΕΠΟ από τη FIFA.
Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε θα συνεχίσει να επικρέμμεται όσο οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών», τόνισε.

«Άτολμος ο Μητσοτάκης»

Όσον αφορά την άρνηση της ΝΔ να συζητήσει τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως αποτελεί μια πολιτική, κοινωνική και θεσμική διαδικασία που απαιτεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μία έστω ελάχιστη, στάση πολιτικής  και θεσμικής υπευθυνότητας.
Σε αντίθεση, η ΝΔ δεν δείχνει καμία πρόθεση να συμπεριφερθεί αναλόγως.
«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν να πολιτεύονται με τρόπο ανεύθυνο και μικροπολιτικό, μεταθέτοντας τη συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές σε κάποιο αόριστο επέκεινα, αποδεικνύοντας έτσι τη βαθύτατη πολιτική γύμνια και ατολμία τους.
Η ανεύθυνη και μικροπολιτική γραμμή της ΝΔ χαρακτηρίζει μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως τα εθνικά, με πρόσφατα παραδείγματα το Μακεδονικό αλλά και τα ελληνοτουρκικά.
Κι αυτό γιατί η ΝΔ αποτελεί ένα κόμμα ταυτόσημο της Ελλάδας του χθες», τόνισε.
Για την εμπλοκή με τον διορισμό του κ. Μαρίνου στον ΕΦΚΑ, ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως «η ΝΔ προσπάθησε να δημιουργήσει εκ του μη όντος θέμα για τον κ.Μαρίνο.
Ο κ.Μαρίνος πληρωνόταν από τον ΙΔΗΚΑ με 1.400 ευρώ τον μήνα, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού».

«Απαντήσεις από την Τουρκία για τους 2 στρατιωτικούς»

Για τους 2 στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, διερωτήθηκε «για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργίας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και μια σχέση καλής γειτονίας».
«Η ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα, για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», τόνισε.

«Ανακάμπτει η οικονομία»

 Τα αποτελέσματα της ανάκαμψης ειδικά στον τομέα των ξένων επενδύσεων, που ήδη κατέγραψαν ρεκόρ δεκαετίας το 2017 αγγίζοντας τα 4 δισ.  συνεχίζονται, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το τελευταίο 2μερο ανακοινώθηκαν 3 μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ύψους συνολικά 3 δις:
1. Eπένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Deutsche Telekom τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία, για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G.
2. Δημιουργία Fund συνολικού ύψους 400 εκατομ. ευρώ, που συμφώνησαν να δημιουργήσουν το ΤΑΝΕΟ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company.
3. Επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2018, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και η παράταση ως το 2025 της συνεργασίας της χώρας μας με την Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης