Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Δημ. Καμμένος (ΑΝΕΛ): Δεν κατανοώ τη στάση του Φραγκιαδάκη (ΕΤΕ) για το ΛΕΠΕΤΕ

Δημ. Καμμένος (ΑΝΕΛ): Δεν κατανοώ τη στάση του Φραγκιαδάκη (ΕΤΕ) για το ΛΕΠΕΤΕ
Άρθρο του Δημ. Καμμένο, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για το ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής Τράπεζας
Εντύπωση προκαλεί η στάση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη να περικόψει ολοσχερώς το βοήθημα της επικούρησης που ελάμβαναν μηνιαίως 16.500 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας από τον Νοέμβριο του 2017.
Σημειωτέον ότι ο λογαριασμός αυτός ιδρύθηκε το έτος 1949 με απόφαση του τότε Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας (ήδη Διοικητικού Συμβουλίου) μετά από σχετικό πόρισμα επιτροπής εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας και του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, με σκοπό την επικουρική- βοηθηματική ενίσχυση των υπαλλήλων μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία.
Ο λογαριασμός είχε τον χαρακτήρα των εγγυημένων παροχών, γεγονός το οποίο διατρανώθηκε επί εποχής του αείμνηστου Γεωργίου Μίρκου και ο οποίος πανηγυρικά σε συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας το 1995 διακήρυξε την ιδιαιτερότητα αυτού του λογαριασμού και ότι αυτός ο λογαριασμός θα είναι συνδεδεμένος με τους μισθούς των εν ενεργεία υπαλλήλων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μειωθεί.
Η τράπεζα σε κάθε περίπτωση κάλυπτε τα οργανικά ελλείμματα τα οποία δημιουργήθηκαν πέρα των θεσμοθετημένων τακτικών εισφορών αυτής και των εργαζομένων σε αυτήν κι έτσι ο λογαριασμός διαχρονικά είχε τον χαρακτήρα εγγυημένων παροχών.
Η τράπεζα κατέβαλλε ανελλιπώς το σχετικό οργανικό έλλειμμα που δημιουργήθηκε από το 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 και συνολικά σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία της κατέβαλε το ποσό όλα αυτά τα χρόνια των 704.459.000 ευρώ.
Ουδέποτε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος έθεσε θέμα επικούρησης στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας και μάλιστα από την εφαρμογή των μνημονίων και στη συνέχεια.
Πώς ο Διευθύνων Σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης εντελώς αιφνιδίως έθεσε θέμα επικούρησης το καλοκαίρι του 2017 και ολοκλήρωσε την ολοσχερή περικοπή της τον Νοέμβριο του 2017;
Πραγματικά δεν κατανοώ την εν γένει στάση του και μάλιστα σε μια περίοδο αρκετά καλύτερη για το τραπεζικό μας σύστημα και την οικονομία της χώρας.
Ο ΛΕΠΕΤΕ λειτούργησε στα πλαίσια της μετεργασιακής προστασίας και επί εβδομήντα περίπου χρόνια δεν αμφισβητήθηκε η νομική του υπόσταση και η λειτουργία του, εξυπηρετώντας την εργασιακή ειρήνη και το υψηλό επίπεδο προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα.
Μήπως πρέπει νηφάλια η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να ξαναδεί το θέμα της επικούρησης για τους συνταξιούχους της και μάλιστα εντάσσοντας στο λογαριασμό τους προσληφθέντες από 1/1/2005 και στη συνέχεια, οι οποίοι υπήχθησαν με τον ν. 3371/05 στο ΕΤΕΑΜ;
Πρέπει να κατανοήσουν οι υπεύθυνοι της Εθνικής Τράπεζας την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που υφίστανται 16.500 συνταξιούχοι αυτής και τη φτωχοποίηση που εις βάρος τους επιχειρείται.
Δεν συνάδει με το Κράτος Δικαίου μας η στάση τους, γεγονός που πρέπει να απασχολήσει και την αρμόδια πολιτική ηγεσία του τόπου.
Φτάνει πλέον η φτωχοποίηση της κοινωνίας μας!!!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης