Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα κάθε λιμανιού - Το Λαύριο μπορεί να αποκτήσει έναν αναπτυξιακό ρόλο

Κουρουμπλής: Αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα κάθε λιμανιού - Το Λαύριο μπορεί να αποκτήσει έναν αναπτυξιακό ρόλο
Στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο  για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής
«Αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα που έχει το κάθε λιμάνι», τόνισε από το βήμα του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στο Λαύριο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλής.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι μέσα από ένα διάλογο που είχαμε με το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Οικονομικών, μετά από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη τις τοπικές κοινωνίες, επέλεξε ένα άλλο δρόμο που ακολουθείτο σε ολόκληρη την Ευρώπη και αφορά την υποπαραχώρηση λιμενικών δραστηριοτήτων.
Υπογράμμισε δε, την ανάγκη οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσής τους των λιμανιών Λαυρίου και Ραφήνας, ώστε να αποκτήσουν δυναμικό αναπτυξιακό χαρακτήρα και να γίνουν το επίκεντρο πολλών και πολλαπλών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, ενώ πρόσθεσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά και τη δυναμική του ίσως θα χρειαστεί και τη σύμπλευσή του με το λιμάνι του Λαυρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, «στο Λαύριο μπορούν να αναπτυχθούν επιπρόσθετες υποδομές και να αποκτήσει η περιοχή έναν αναπτυξιακό ρόλο ενώ ανοίξαμε διάλογο με τους φορείς της κρουαζιέρας».
Ακόμη, σημείωσε ότι σε όλα τα λιμάνια προχωρούν και ολοκληρώνονται τα σχέδια ανάπτυξης master plan, αλλά και πως τα περισσότερα νησιά της Ελλάδας την τελευταία τριετία έχουν αναβαθμίσει τις ακτοπλοϊκές τους συγκοινωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης