Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ ζητεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση πραγματικών πυρών από το Ισραήλ

Η ΕΕ ζητεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση πραγματικών πυρών από το Ισραήλ
«Η χρήση αληθινών σφαιρών πρέπει να γίνει αντικείμενο ανεξάρτητης και διαφανούς έρευνας», δήλωσε η εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ
Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση πραγματικών  πυρών από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα ζήτησε η εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Fedcerica Mogherini.
«Η χρήση αληθινών σφαιρών πρέπει να γίνει αντικείμενο ανεξάρτητης και διαφανούς έρευνας», δήλωσε προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «λυπάται» για τους νεκρούς και απευθύνει συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών.
«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του συναθροίζεσθαι  αποτελούν θεμελιώδη δικαιώματα που πρέπει να γίνονται σεβαστά», σύμφωνα με τη Mogherini
Χιλιάδες κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας συμμετείχαν στις κηδείες των διαδηλωτών που σκοτώθηκαν χθες (30/3) κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό που άφησαν 16 νεκρούς από την παλαιστινιακή πλευρά στην πιο αιματηρή ημέρα από τον πόλεμο του 2014.
Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε ότι 1.400 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις χθεσινές συγκρούσεις.
Δεν υπήρξε νεκρός ή τραυματίας από την ισραηλινή πλευρά.
Παρά την οργή που αυξάνεται από τη χθεσινή ημέρα, μόνο μερικές εκατοντάδες Παλαιστίνιοι  επέστρεψαν στις συνοριακές ζώνες με το Ισραήλ για να συνεχίσουν το κίνημα διαμαρτυρίας που ονομάσθηκε «πορεία επιστροφής».
Προγραμματισμένο να διαρκέσει έξι εβδομάδες, προβλέπει συγκεντρώσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Γάζα και το Ισραήλ για να απαιτήσουν «το δικαίωμα επιστροφής» των παλαιστινίων προσφύγων και να καταγγείλουν τον αυστηρό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το εβραϊκό κράτος στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης