Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η Ελλάδα

Μπακογιάννη (ΝΔ): Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η Ελλάδα
Είναι εξαιρετικά θετικό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε καθαρά απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο
Υπέρ της Συνταγματικής Αναθεώρησης τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζοντας ότι «είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η Ελλάδα».
Σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που μίλησε για την ανάγκη μιας γενναίας συνταγματικής αλλαγής.
Σε ερώτηση εάν η ΝΔ θα μπορούσε να συζητήσει με την κυβέρνηση τη συνταγματική αλλαγή, η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι «η ένταση και η απουσία συναίνεσης, που υπάρχει με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν επιτρέπει σοβαρή συζήτηση για το περιεχόμενο της αναθεώρησης».

Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει κοινή γραμμή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής 

Αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σχολιάζοντας τη Σύνοδο στη Βάρνα, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζει πως «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει μια ενιαία πολιτική καθώς η διγλωσσία της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τα συμφέροντα της χώρας».
«Δεν νομίζω ότι περίμενε κανένας άμεση ανταπόκριση από την Τουρκία. Τουλάχιστον προσωπικά δεν περίμενα ότι θα άλλαζε η στάση τους από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι εξαιρετικά θετικό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε καθαρά απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο. Δεν πρέπει όμως να υποτιμούμε την κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται εντός της Τουρκίας, καθώς και την συμπεριφορά του κ. Ερντογάν αυτή την περίοδο, η οποία όφειλε εδώ και πολύ καιρό να μας έχει προβληματίσει. Αν το είχαμε κάνει, αν είχαμε μελετήσει σε βάθος τη στρατηγική του θα είχαμε διαμορφώσει μια νέα πολιτική απέναντι στην Τουρκία και σε διμερές και σε πολυμερές επίπεδο.
Για το θέμα της "ανταλλαγής" των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους η κ. Μπακογιάννη είναι απόλυτη ότι «δεν μπορεί να ανοίξει μία τέτοια συζήτηση» και εκφράζει τον προβληματισμό της καθώς, όπως λέει, η πρόταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη είναι ευθυγραμμισμένη με την τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας που μιλάει για ομήρους.

Η Τουρκία θέλει να εκμεταλευτεί το Κυπριακό πετρέλαιο

Σχολιάζοντας τη αδιαλλαξία του Τούρκου προέδρου σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, δηλώνει ότι "η Τουρκία έχει πάρει την απόφαση να παρεμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες" και εκφράζει την ελπίδα της να συνεκτιμήσει ο Erdogan και το μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών και το μήνυμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τέλος για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κ. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ και δύσκολα το ζήτημα θα έλθει στη Βουλή" και εκφράζει την άποψη ότι "το παιχνίδι πια παίζεται στο ποιος θα έχει την ευθύνη για την μη επίλυση του».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης