Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ εξαγωγών σημείωσε τον Μάρτιο η Τουρκία - "Βαρύ χαρτί" ο τουρισμός

Ρεκόρ εξαγωγών σημείωσε τον Μάρτιο η Τουρκία -
Οι τουρκικές εξαγωγές τους τελευταίους 12 μήνες παρουσιάζουν αύξηση κατά 10,5% και φτάνουν συνολικά τα 160 δις δολάρια
Ρεκόρ εξαγωγών σημείωσε το Μάρτιο η Τουρκία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Nihat Zeybekci.
Μιλώντας στο CNN Turk υπογράμμισε ότι οι εξαγωγές έφτασαν τα 15,1 δις δολάρια το Μάρτιο, αυξημένες κατά 11,5% φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για την τουρκική οικονομία.
Οι τουρκικές εξαγωγές τους τελευταίους 12 μήνες παρουσιάζουν αύξηση κατά 10,5% και φτάνουν συνολικά τα 160 δις δολάρια.
Τα στοιχεία από το Ινστιτούτο στατιστικών στοιχείων της Τουρκίας έδειξαν ότι οι εξαγωγές ανήλθαν σε 13,18 δισεκατομμύρια δολάρια το Φεβρουάριο. Έδειξαν επίσης ότι το εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας είχε διευρυνθεί κατά 54,2% σε ετήσια βάση στα 5,76 δισ. Δολάρια.
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Επιτροπής Εξαγωγών Mehmet Buyukeksi, δήλωσε ότι στόχος ήταν οι εξαγωγές να φτάσουν τα 170 δισ. Δολαρίων έως το τέλος του έτους.
Αυξημένα είναι και τα έσοδα από τον τουρισμό καθώς αναμένεται να φθάσουν τα 51-52 δισ δολάρια το 2018 από περίπου 26 δισ δολάρια το 2017.
Ο τουρισμός, μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνεχιζόμενου ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας, που ανακάμπτει από την απότομη κάμψη που προκλήθηκε από τις βομβιστικές επιθέσεις, τις διπλωματικές διαφορές και το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Οι αφίξεις από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 27% το 2017 φτάνοντας τα 32,4 εκατομμύρια και ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους ρώσους τουρίστες μετά την καλυτέρευση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης