Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάντηση Netanyahu σε Erdogan για τα επεισόδια στη Γάζα: Δεν δέχομαι μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αμάχους

Απάντηση Netanyahu σε Erdogan για τα επεισόδια στη Γάζα:  Δεν δέχομαι μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αμάχους
Ο Erdogan κατηγόρησε χθες (31/3) το Ισραήλ ότι διέπραξε «απάνθρωπη επίθεση σε βάρος των Παλαιστινίων»
Απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο ότι «δεν δέχεται μαθήματα ηθικής από αυτόν» έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός B. Netanyahu μετά τις δηλώσεις Erdogan ότι καταδικάζει τον ισραηλινό στρατό μετά τον θάνατο 16 Παλαιστινίων στη Γάζα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan κατηγόρησε χθες (31/3) το Ισραήλ ότι διέπραξε «απάνθρωπη επίθεση σε βάρος των Παλαιστινίων».
«Ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου δεν χρειάζεται μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους πληθυσμούς εδώ και χρόνια. Προφανώς αυτό επέλεξε η 'Άγκυρα για πρωταπριλιάτικη φάρσα», απάντησε ο Netanyahu στο λογαριασμό του στο Twitter.
Το Ισραήλ υπεραμύνθηκε του στρατού του, σύμφωνα με τον οποίο, οι άνδρες του άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ στους στρατιώτες ή επιχειρούσαν να προκαλέσουν ζημιές στο τείχος και να παρεισφρήσουν στο Ισραήλ.
Ο ίδιος ο Netanyahu νωρίτερα επευφημούσε τους ισραηλινούς στρατιώτες γράφοντας «μπράβο στους στρατιώτες μας. Το Ισραήλ ενεργεί με σθένος και αποφασιστικότητα για την προστασία της κυριαρχίας του και της ασφάλειας των πολιτών του».
Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για δυσανάλογη χρήση βίας και οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβήτησαν την αναγκαιότητα των πυρών με πραγματικές σφαίρες.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Gutterres, καθώς και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini ζήτησαν τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τη χρήση από το Ισραήλ πραγματικών σφαιρών, αίτημα που απέρριψε το εβραϊκό κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης