Διεθνή

Le Monde: Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες οι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων στη Γαλλία από τη Δευτέρα 2/4

Le Monde: Σε επαναλαμβανόμενες απεργίες οι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων στη Γαλλία από τη Δευτέρα 2/4
Αναμένονται προβλήματα στα δρομολόγια των TGV (τρένα μεγάλης ταχύτητας) και των συμβατικών τρένων
"Η μάχη στις ράγες" θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα 2 Απριλίου το βράδυ από τους υπαλλήλους των σιδηδοδρόμων, κόντρα στο κυβερνητικό σχέδιο για μεταρρυθμίσεις, όπως γράφει η Le Monde.
Έτσι, η διεύθυνση του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας (SNCF) ανακοίνωσε τις προβλέψεις της για τα δρομολόγια που θα γίνουν κατά την απεργία.
Συγκεκριμένα, το 48% του συνολικού προσωπικού θα απεργήσει, όπως και το 77% των οδηγών κατά την πρώτη μέρα της απεργίας.
Μιλώντας για ένα επίπεδο απεργίας σημαντικό, ο γενικός διευθυντής Mathias Vicherat δήλωσε ότι τα δρομολόγια θα διεξαχθούν σε κανονικούς ρυθμούς το βράδυ της Δευτέρας 2/4, αλλά θα επηρεαστούν πολύ την Τρίτη και την Τετάρτη 3 και 4/4 αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, μόνο το 12% των TGV (τρένα μεγάλης ταχύτητας) θα είναι διαθέσιμο, δηλαδή, 1 στις 8 αμαξοστοιχίες,την Τρίτη 3/4.
Στον αντίποδα 1 στα 5 συμβατικά τρένα θα κυκλοφορεί κανονικά.
Σύμφωνα με την εταιρία θα κινητοποιηθούν 3.000 υπάλληλοί της για να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες την Τρίτη 3/4  και την Τετάρτη 4/4.
Η απεργία έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή επίπτωση στα δρομολόγια και το μικρότερο οικονομικό κόστος στους απεργούς.
Η απεργία θα αρχίσει τη Δευτέρα 2/4 στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) και θα γίνεται τις δύο από κάθε πέντε μέρες μέχρι τις 28 Ιουνίου 2018.
Μία άλλη 24ωρη απεργία από ένα άλλο συνδικάτο προκηρύχθηκε για την Πέμπτη 5/4 στις 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδας).
Ο πρόεδρος του SNCF, Guillaume Pepy, προέβλεψε ότι θα κλείσουν αρκετές σιδηροδρομικές γραμμές εξαιτίας αυτής της απεργίας, που θα είναι ιδιαίτερα τιμωρητική για τους επιβάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης