Πολιτική

Κουμουτσάκος: Ο Erdogan δεν θέλει και δεν αντέχει να τινάξει στον αέρα τις ευρωτουρκικές σχέσεις

Κουμουτσάκος: Ο Erdogan δεν θέλει και δεν αντέχει να τινάξει στον αέρα τις ευρωτουρκικές σχέσεις
O τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, κατηγορεί την  κυβέρνηση για ερασιτεχνισμούς στα εθνικά θέματα
«Παρά τους λεονταρισμούς σε εσωτερικό επίπεδο,  ο Erdogan δεν θέλει και δεν αντέχει να τινάξει στον αέρα τις Ευρωτουρκικές σχέσεις, κυρίως λόγω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και της πορείας της τελωνιακής ένωσης», αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος.
Ο ίδιος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" υπογραμμίζει ότι η συνάντηση στη Βάρνα ήταν μια ευκαιρία για την Ευρώπη να θέσει στην Τουρκία με έμφαση και αυστηρότητα τις θέσεις της για μια σειρά ζητημάτων και βέβαια για τους δύο κρατουμένους, αν και «οι ευρωπαϊκές ευχές και προτροπές αγνοήθηκαν από τον Erdogan».
Ωστόσο, ο κ. Κουμουτσάκος εκτιμά ότι από τις ς εργασίες της Ευρωτουρκικής Συνόδου στη Βάρνα βγήκε ένα χρήσιμο συμπέρασμα, ότι «παρά τους λεονταρισμούς σε εσωτερικό επίπεδο,  ο Erdogan δεν θέλει και δεν αντέχει να τινάξει στον αέρα τις Ευρωτουρκικές σχέσεις, κυρίως λόγω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και της πορείας της τελωνιακής ένωσης».
Κατά τον ίδιο, πρέπει να καταστεί «ξεκάθαρο στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη σημερινή προκλητική και παράνομη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, δηλαδή απέναντι στην Ευρώπη, χωρίς επιπτώσεις.
Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα εφόδια που δίνει στη χώρα μας η ιδιότητά του κράτους - μέλους της ΕΕ».
Όπως σημειώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, η Τουρκία, εδώ και καιρό, «φαίνεται ότι κάνει τις συλλήψεις και φυλακίσεις πολιτών άλλων χωρών, εργαλείο της εξωτερικής της πολιτικής».
Ακόμη, κατηγορεί την  κυβέρνηση για ερασιτεχνισμούς στα εθνικά θέματα και σημειώνει πως «έχασε πολύτιμο χρόνο», στέλνοντας «αντιφατικά μηνύματα» ενώ «έπρεπε άμεσα να είχαν ενεργοποιηθεί όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας αλλά και πίεσης προκειμένου, τις πρώτες ώρες, να εκτονωθεί το θέμα, πριν φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων».
Αναφορικά με  την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό, ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρει πως «όλα δείχνουν σοβαρή εμπλοκή», ενώ χαρακτηρίζει αλαζονική τη στάση της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης