Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η IBG ακόμη δεν έχει δημοσιεύσει χρήση 2017 και προσλαμβάνει άρον άρον στελέχη…

Η IBG ακόμη δεν έχει δημοσιεύσει χρήση 2017 και προσλαμβάνει άρον άρον στελέχη…
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Επενδυτική Τράπεζα με 81 εκατ μπορεί να κάνει θαύματα - Ανοησίες με 81 εκατ δεν μπορεί να γίνει κανένα θαύμα.
Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ενώ βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης ακόμη δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό χρήσης 2017.
Θα πουν πολλοί ότι η Επενδυτική Τράπεζα δεν έχει κρυφά προβλήματα οπότε οι συμμετέχοντες στην διαδικασία γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση της τράπεζας.
Η Επενδυτική τράπεζα με 81 εκατ κεφάλαια και 157 εκατ ενεργητικό διαθέτει πολύ ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια σχεδόν 50% αλλά από την άλλη πλευρά η απόδοση κεφαλαίου και ενεργητικού είναι ανύπαρκτη.
Τα τελευταία χρόνια εμφανίζει οριακές ζημίες ή λογιστικά κέρδη σχεδόν μηδενικά οπότε η έννοια απόδοσης κεφαλαίου είναι στην θεωρία.
Για το 2017 υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα ανακοίνωνε κέρδη 2-3 εκατ αλλά αποτελεί εικασία.
Και ενώ η τράπεζα εν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας δεν έχει δημοσιεύσει χρήση 2017 κατά τρόπο απαράδεκτο, προσλαμβάνει – επίσης κατά τρόπο απαράδεκτο – διάφορα στελέχη μόνο 10-11 το τελευταίο διάστημα…μέχρι και αποσπασμένες γραμματείς επανέρχονται στην τράπεζα.
Αυτά δεν αποτελούν σοβαρή εικόνα.
Κατά τα λοιπά η διαγωνιστική διαδικασία είναι θολή υπάρχουν πρακτικά 4 ενδιαφερόμενοι
-Bαρδινογιάννης
-Credicom
-Fosun
-Tosca
Οι ενδιαφερόμενοι δεν ενδιαφέρονται για τα 172 στελέχη και εργαζομένους της τράπεζας, ούτε για τα 31 εκατ δάνεια ούτε για τα 52 εκατ καταθέσεις…αλλά για τα 81 εκατ κεφάλαια.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Επενδυτική Τράπεζα με 81 εκατ μπορεί να κάνει θαύματα.
Ανοησίες με 81 εκατ δεν μπορεί να γίνει κανένα θαύμα.
Τα θαύματα είναι ακριβά κύριοι οπότε για να μπορέσει να κάνει θαύματα η τράπεζα θα χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου 200-250 εκατ.
Η αύξηση θα πρέπει να γίνει σε λογικό χρόνο για να μην συμπέσει… με τις αυξήσεις κεφαλαίου των μεγάλων τραπεζών που θα έρθουν στον ορίζοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης