Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενημερώνει για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς – Συναντήσεις σήμερα 2/4 με Κουτσούμπα, Θεοδωράκη

Ενημερώνει για το Σκοπιανό ο Κοτζιάς – Συναντήσεις σήμερα 2/4 με Κουτσούμπα, Θεοδωράκη
Αύριο Τρίτη 3 Απριλίου οι συναντήσεις με Γεννηματά, Λεβέντη και Κουμουτσάκο από τη ΝΔ
(upd) Τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ενημερώνει αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα 2 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.
H αρχή έγινε με την ενημέρωση του  γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, η οποία διήρκησε 1,5 ώρα.
Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, στον Περισσό, δεν έγιναν δηλώσεις.
Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΚΚΕ, συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της Κ.Ε. και κοινοβουλευτικός εκρπρόσωπος.
Στη συνέχεια, στις 18:00 το απόγευμα ο ΥΠΕΞ θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο κύκλος των επαφών θα συνεχιστεί πιθανότατα αύριο Τρίτη 3 Απριλίου όταν και ο κ.Κοτζιάς θα συναντηθεί με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντη.
Σημειώνεται πως κατόπιν της άρνησης του κ.Μητσοτάκη, ο κ.Κοτζιάς θα ενημερώσει πιθανότατα τον τομεάρχη της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο.
Κατόπιν των συναντήσεων που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Σκοπιανό ομόλογο του N. Dimitrov και τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, M. Nimetz ο κ.Κοτζιάς θα περιγράψει το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, αν και οι εκτιμήσεις είναι ότι παρά τις διεθνείς πιέσεις και τη θετική στάση των δύο πλευρών, δύσκολα θα μπορέσει να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία έως το καλοκαίρι.
Σημειώνεται πως η επόμενη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – ΠΓΔΜ ορίστηκε για μετά το Πάσχα.
Μετά την τριμερή της Βιέννης, οι δύο ΥΠΕΞ έχουν δέκα ημέρες περιθώριο για να ετοιμάσουν τον δεύτερο κύκλο προτάσεών τους σε μια προσπάθεια να επιχειρήσουν να φτάσουν σε συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης